Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου “Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης της Ελλάδας”

292

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Λυράκη και την Αντιδήμαρχο κ. Ευγενία Φραγκιά είχε στις Σπέτσες ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων μεταξύ του Δήμου Σπετσών και του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στις Σπέτσες και στο Πήλιο.

Στη συνάντηση παρευρεθεί και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευγενία Φραγκιά. Αποφασίσθηκε να γίνουν 3 εκδηλώσεις στις Σπέτσες από το Ινστιτούτο και 3 εκδηλώσεις σε 3 χωριά του Πηλίου από το Δήμο Σπετσών. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ήθη και έθιμα,
αναπαράσταση, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ομιλίες για την εμψύχωση του 1821, γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων και οίνου, ανάδειξη τοπικών καλλιτεχνών και επαγγελμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου μεταξύ των άλλων δήλωσε: Είμαστε ευχαριστημένοι που στις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 ετών θα φιλοξενήσουμε στο Πήλιο τους κατοίκους του μαρτυρικού νησιού των Σπετσών και θα απολαύσουμε τα ήθη και έθιμα της περιοχής.