28.9 C
New York
Δευτέρα 17-06-2024
spot_img

Κόντρα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για τον Γεν. Γραμματέα

Κόντρα έχει ξεσπάσει στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για τον Γεν. Γραμματέα.

Απαντώντας ο Δήμος Ζαγοράς στην επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Μετά τις φήμες, τις σπερμολογίες, τους ψιθύρους κ.λ.π, πλέον η μείζων αντιπολίτευση στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ακούει και φωνές…

Ο πολιτικός εφιάλτης και το αντιπολιτευτικό άγχος της συγκεκριμένης παράταξης , δεν φαίνεται να θεραπεύονται με την διασπορά ψευδών ειδήσεων για να κλονιστεί η εντολή των πολιτών στην Δημοτική Αρχή, την οποία εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά.

Επενδύοντας στην καταστροφολογία, επιχειρούν να θέσουν εμπόδια στο αναπτυξιακό εγχείρημα του Δήμου με δήθεν ανησυχίες για τις διαδικασίες ενίσχυσης και συντονισμού των υπηρεσιών με Γενικό Γραμματέα, θέση η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία για την υποστήριξη του έργου όλων των Δήμων !

Όπως και με τις ανησυχίες τους για τον προϋπολογισμό, για τα δημοτικά τέλη, για την πρόοδο των πολλών έργων που υλοποιούνται σε ολόκληρο τον Δήμο, έτσι και με την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια και πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, επιχειρούν κλονισμό της πίστης των πολιτών.

Έχοντας ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής γραφικότητας, αναφερόμενοι στις αποδοχές του ΓΓ που προσδιορίζονται από τη νομοθεσία όπως σε όλους τους Δήμους της χώρας, φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται σε δημόσιες τοποθετήσεις τους φήμες (ακούγεται ότι…), να μιλούν ακόμη και για …όργιο κατασπατάλησης δημοτικών πόρων της Δημοτικής Αρχής !!!

Τους προκαλούμε, αν τολμούν, να προσφύγουν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για να ελεγχθεί η νομιμότητα των διαδικασιών πρόσληψης Γενικού Γραμματέα στον Δήμο μας, θέση για την οποία έχει αποφασίσει από το 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ψηφιστεί πιστώσεις “αποδοχές και εργοδοτικές εισφορές Γενικού Γραμματέα” στον προϋπολογισμό του 2021.

Αυτούς τους φορείς άλλωστε απαξιώνουν συστηματικά, εγείροντας ερωτήματα για την αξιοπιστία της λειτουργίας τους.

Ο μοναδικός κλονισμός που επιτυγχάνουν είναι αυτός της ενδοπαραταξιακής τους ισορροπίας, με νέους υποψήφιους – ηγήτορες να λαμβάνουν θέσεις μάχης για την επόμενη μέρα, μετά τις συνεχείς εκλογικές αποτυχίες της επικεφαλής του συνδυασμού.

Τα προβλήματά τους, οι εσωτερικές γκρίνιες και αμφισβητήσεις, δεν αφορούν την κοινωνία, από την οποία είναι αποκομμένοι. Δεν αφορούν τον Δήμο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια, το Υπ. Εσωτερικών.

Ας αναζητήσουν λύσεις αλλού, εκτός αυτοδιοίκησης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του προς όφελος των πολιτών και του τόπου, αξιοποιώντας με διαφάνεια τις δυνατότητες που μας παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο.

Με ειδικούς συνεργάτες (μετακλητούς) και Γεν. Γραμματέα, επίσης μη μόνιμο προσωπικό, ενδυναμώνουμε μια σχεδόν άσφυγμη Τεχνική Υπηρεσία που παραλάβαμε από την προηγούμενη Διοίκηση της μείζονος μειοψηφίας, χωρίς τεχνική επάρκεια, με μόλις ένα άτομο!

Συνεχίζουμε υπεύθυνα το έργο μας, με προσήλωση στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Με εμφανή αποτελέσματα και αναγνώρισή τους από την μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Ανακοίνωση μειοψηφίας
Σε ανακοίνωση η επικεφαλής μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά ανέφερε:

Εδώ και λίγες ημέρες στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει τοποθετηθεί γενικός γραμματέας προκαλώντας αντιδράσεις, απορίες και πολλά ερωτηματικά για την αναγκαιότητα μιας απόφασης από τη δημοτική αρχή για την οποία δεν ρωτήθηκε ούτε ενημερώθηκε κανείς. Ήταν τόσο αναγκαίο να αποκτήσει ο Δήμος μας έναν γενικό γραμματέα ή μήπως διαθέτει την οικονομική άνεση για να τον πληρώνει;

Οι ενστάσεις μας για την πρόσληψη ενός γενικού γραμματέα αφορούν όχι μόνο τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας θέσης αλλά και τη διαφάνεια στη διαδικασία καθώς και την οικονομική δυνατότητα του Δήμου να προσλαμβάνει ανθρώπους που ίσως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι τόσο ανταποδοτικό.

Πρώτον, ως προς τον τρόπο διαφάνειας της όλης διαδικασίας, η δημοτική αρχή προχώρησε στην πρόσληψη του γενικού γραμματέα κυριολεκτικά εν κρυπτώ χωρίς να προβεί σε καμία ανακοίνωση ούτε να αναφέρει το θέμα στα θεσμικά όργανα του δήμου. Η δημοτική αρχή όφειλε να αναφέρει στους δημοτικούς συμβούλους τους λόγους για την δημιουργία και στελέχωση αυτής της θέσης, αλλά και να προχωρήσει σε δημόσια προκήρυξη, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις προσλήψεων. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη και ξαφνικά ένα πρωί όλοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει και ένας γενικός γραμματέας.

Ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος του συγκεκριμένου γενικού γραμματέα;

Το συγκεκριμένο στέλεχος γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι οι δεξιότητες του επαρκείς για μια τόσο κομβική θέση;

Επίσης η προϋπηρεσία του συγκεκριμένου στελέχους σε κομματικές θέσεις με ό,τι αυτό σημαίνει για την αμεροληψία του και για τον τρόπο συνεργασίας του με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και αιρετούς της ίδιας της Δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης καθώς και οι πληροφορίες από δημοσιεύματα έγκυρων site περί μη πετυχημένης συνεργασίας του στον προηγούμενο Δήμο, όπου εργαζόταν δεν αξιολογήθηκαν;

Οι γνώσεις του γύρω από αυτοδιοικητική “γραφειοκρατία”, ειδικά όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας είναι επαρκείς ή θα οδηγηθούμε σε νέες καθυστερήσεις των ήδη καθυστερημένων έργων με ολέθριες συνέπειες για τη δραματική θέση της περιοχής μας;

Δηλαδή δεν υπήρχαν στελέχη από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας που γνωρίζουν τα ιδιαίτερα αυτοδιοικητικά και άλλα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, προκειμένου να προσφέρουν; Η περιοχή μας διαθέτει αυτοδιοικητικά στελέχη, με βαθύτατη γνώση και μακροχρόνια εμπειρία, ευρύτατης αποδοχής και αξίας τα οποία θα μπορούσαν να στελεχώσουν επάξια και αποτελεσματικά τη θέση !!!

Παράλληλα πολύ σημαντικό είναι και το κόστος της θέσης. Ακούγεται ότι ο γενικός γραμματέας θα αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, δηλαδή θα αμείβεται παραπάνω και από τον δήμαρχο; Έχει τέτοια οικονομική δυνατότητα ο Δήμος μας και δεν το ξέραμε; Αλλά ως φαίνεται η πρόσληψη αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με το όργιο κατασπατάλησης δημοτικών πόρων της Δημοτικής αρχής !!

Η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έχει πολλές επιφυλάξεις και ενστάσεις όσον αφορά την πρόσληψη γενικού γραμματέα στο δήμο μας με αυτό το νεφελώδη τρόπο, χωρίς όπως προκύπτει καμία ουσιαστική ανταποδοτικότητα για τον τόπο.

Ο Δήμος μας δεν χρειάζεται ένα ακριβοπληρωμένο στέλεχος για να αντιμετωπίσει τα πάμπολλα προβλήματα της καθημερινότητας, όταν διαθέτει ήδη τέσσερις έμμισθους επιστημονικούς συνεργάτες. Με τόσες ανοικτές «πληγές» στον Δήμο μας, ένας γενικός γραμματέας, και μάλιστα εξ Αθηνών ορμώμενος, μας έλειπε…

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles