24.3 C
New York
Τρίτη 25-06-2024
spot_img

Κυριάκος Πιερρακάκης “Δυνατότητες ν’αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας”

 

Τις δυνατότητες μέσω του προγράμματος ανάκαμψης, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση κι άλλων υπηρεσιών, αναφέρθηκε ο Υπουργού Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΘΣΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι διαδικτυακά.

Ο Υπουργός, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 2.0 του ταμείου ανάκαμψης και στις δυνατότητες χρηματοδότησης που δίνονται, για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, επισημαίνοντας ότι το 20% του ταμείου ανάκαμψης διατίθενται σε ψηφιακά project, ενώ το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Όπως είπε “Μας δίνετε η δυνατότητα, να καλύψουμε το σύνολο των αναγκαίων και θα χρηματοδοτήσουμε και το σύνολο του επιθυμητού”.

Αναφέρθηκε σε υπηρεσίες που δεν είναι πλήρως ψηφιοποιημένες όπως ο ΕΦΚΑ, το κτηματολόγιο, νοσοκομεία κ.α. κι υπάρχουν εκκρεμότητες με το παρελθόν και “χτίζονται” οι γέφυρες με το μέλλον.

Στόχος μας, να αφαιρέσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν εσάς και τους πολίτες. Βήμα βήμα πιστοποιούμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα κι είναι καθοριστικής σημασίας να αλλάξουμε την εικόνα των δεδομένων. Επαναθεμελιώνεται η σχέση που έχουμε με το κράτος” τόνισε και πρόσθεσε ότι συζητείται ρύθμιση νομικού πλαισίου, ενώ βούληση του πρωθυπουργού είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ, Ελένη Κολιοπούλου, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματος του εκσυγχρονισμού και στις καταιγιστικές εξελίξεις που δεν αντέχουν καθυστερήσεις, καθώς και στην στάση των επιχειρηματιών.

Όπως είπε “ Έχουμε πληρώσει το τίμημα της οικονομικής κρίσης. Η περίοδος της πανδημίας αποδείχθηκε απρόβλεπτη, απαιτητική και δοκιμάστηκαν οι δυνάμεις μας χωρίς να έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την οικονομική κρίση. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες απαιτήσεις και καταφέραμε να παράγουμε και να κάνουμε δραστηριότητες. Ωστόσο, έχουμε μεγάλες αυξήσεις σε ενέργεια και μεταφορικά. Η ανάκαμψη της οικονομίας στηρίζεται στην πραγματική οικονομία όπως η παραγωγή, η μεταποίηση και βιομηχανία. Παρόλο που η βιομηχανική μεταποιητική δραστηριότητα δέχθηκε χτυπήματα άντεξε”.

Μάλιστα, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δυνατότητες εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες στην ανάγκη για δημιουργία ΕΡΓΑΝΗ 2 κι εξέλιξη κι έλεγχος του MYDATA κι ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Τσαούτο για την συμβολή του στην ΑΕΔΕΠ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλη, τόνισε την ανάγκη να διευρυνθεί η ψηφιακή σχέση πολιτών επιχειρήσεων και δημοσίου, προσθέτοντας ότι ο ΣΕΒ, δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση. Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες συνεργασίας με τον ΣΒΘΣΕ στη διαμόρφωση προτάσεων στην κεντρική διοίκηση, για μείωση γραφειοκρατίας, εκσυγχρονισμό προτάσεων για 2021 – 2027 κ.α. και τόνισε την ανάγκη να συνδεθούν οι βιομηχανικές συγκεντρώσεις με οδικά δίκτυα – σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να θεσπιστούν οι στόχοι για ένα μέλλον ψηφιακό και σύγχρονο μαζί με την κοινωνία.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles