Λιμεναρχείο Βόλου “Θυελλώδεις άνεμοι χιονοπτώσεις και καταιγίδες”

207

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις αριθμ.236-237/17-01-2021 ανακοινώσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – πρόγνωσης Καιρού Ε.Μ.Υ., από σήμερα 17/01/2021 το βράδυ και μέχρι την Τρίτη 19/01/2021 στη Θεσσαλία θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια πελάγη άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ στα νότια θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού.

Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108).