27.1 C
New York
Τρίτη 23-07-2024
spot_img

Με 8.000 ευρώ θα συμμετάσχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο 

 

Σε ποσοστό 2% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των 400.000ευρώ, δλδ με 8.000 ευρώ, θα συμμετάσχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας,  στην υπό σύσταση Εταιρία με την επωνυμία «Πανθεσσαλικό Ανώνυμη Εταιρία», όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θαν. Νασιακόπουλος Δήμαρχος Κιλελέρ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το συγκεκριμένο Στάδιο έχει Πανθεσσαλικό χαρακτήρα, αφορά σε όλους του πολίτες της Θεσσαλίας και ότι για τη διαχείρισή του καλό είναι να συμμετέχουν θεσσαλικοί φορείς.

Αναφερόμενος στο υπ’ αριθ.27114/5-4/2021 αίτημα του Δήμου Βόλου με βάση του οποίου αιτείται η συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην υπό σύσταση Εταιρία πρότεινε να δοθεί θετική απάντηση και η ΠΕΔ να συμμετάσχει με ποσοστό 2% επί του συνολικού κεφαλαίου που ανέρχεται σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Βόλου στο ποσό των 400.000 ευρώ. Επεσήμανε ότι η συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας με το συγκεκριμένο ποσό είναι συμβολικού χαρακτήρα και ότι δείχνει την πρόθεση της ΠΕΔΘ να υποστηρίξει δράσεις που είναι προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών.

Τόνισε επίσης ότι η διαχείριση του σταδίου θα ανήκει στα χέρια φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δεδομένο ότι οι μέτοχοι θα είναι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Λαμβάνοντας τον λόγο στον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκουντάρα, Δήμαρχο Αγιάς, είπε ότι η σοβαρότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος σε καμία περίπτωση δε συνάδει με τα στοιχεία τα οποία παρέθεσε ο Δήμος Βόλου στο Δ.Σ. της ΠΕΔ, τα οποία τα χαρακτήρισε ελλιπέστατα. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν αναφέρεται πουθενά ποιες είναι οι δαπάνες, πόσα είναι τα πιθανά έσοδα, και το μόνο που ουσιαστικά υπάρχει είναι το νούμερο των 400.000 ευρώ που θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο της ως άνω εταιρίας. Τελειώνοντας είπε ότι με αυτά τα λίγα δεδομένα είναι αδύνατο να ληφθεί μια θετική απόφαση και πρότεινε να μην ψηφιστεί θετικά το συγκεκριμένο θέμα.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο κ. Κρίκης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που είπε ότι μια θετική απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας επί της ουσίας θα σηματοδοτούσε την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που είναι δημόσια περιουσία, στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρίας και ταυτόχρονα θα έδινε πολιτική νομιμοποίηση σε ιδιώτες να αποκτούν δημόσιες περιουσίες με απλές αποφάσεις τις οποίες και θα διαχειρίζονται σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Συνεχίζοντας είπε ότι όλες οι αθλητικές υποδομές πρέπει να ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε καμιά περίπτωση η ΠΕΔ Θεσσαλίας δεν πρέπει να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα και πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Είναι προτιμότερο να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Βόλου  ώστε να έχει την συνολική ευθύνη της διαχείρισης. Στη συνέχεια διατύπωσε το ερώτημα για τη χρονική διάρκεια της λειτουργίας της εταιρίας. Τελειώνοντας προέτρεψε τα μέλη του Δ.Σ να μην ψηφίσουν υπέρ της συμμετοχής της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Α.Ε. και πρότεινε για τη λήψη απόφασης να διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Μουλάς παίρνοντας το λόγο απάντησε σε κάποια σημεία της τοποθέτησης του κ. Κρίκη διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο ιδιωτικοποίησης με δεδομένο ότι η εταιρία που θα διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα απαρτίζεται από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διευκρίνισε ότι τα έξοδα που θα απαιτηθούν, θα καλυφθούν από τις δραστηριότητες της εταιρίας. Σ’ αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας επέτρεψε μια μικρή παρέμβαση του κ. Ζέρβα, Αντιδημάρχου οικονομικών και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του Δήμου Βόλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η διάρκεια της Α.Ε. θα είναι αορίστου χρόνου αφού αορίστου χρόνου είναι και η παραχώρηση του Σταδίου, κατά χρήση και εκμετάλλευση, στο Δήμο Βόλου εκ μέρους της ΕΤΑΔ. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο Αχιλλέα ο οποίος είπε ότι η διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και ότι η βιωσιμότητα του εγχειρήματος είναι δεδομένη. Υποστήριξε ότι είναι μια ενέργεια που θα αναβαθμίσει τα αθλητικά δρώμενα σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας τονίζοντας ότι το εν λόγω Στάδιο δεν ανήκει μόνο στους πολίτες του Βόλου αλλά σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες και γι’ αυτό το λόγο ονομάζεται Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στη συνέχεια ο κ. Τάχος ανέφερε ότι η πρόταση στερείται και των πιο βασικών οικονομικών στοιχείων διατυπώνοντας την άποψη ότι με αυτούς τους όρους η Α.Ε. είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Όσον αφορά στο κατά πόσο ο συγκεκριμένος φορέας μπορεί να μετατραπεί σε ιδιωτικό φορέα είπε ότι αυτό είναι εφικτό διότι πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας και σύναψης συμφωνιών με άλλους ιδιωτικούς φορείς. Τέλος διατύπωσε την άποψη ότι η συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας με το μικρό ποσοστό του 2% προσφέρει λίγα στο οικονομικό σκέλος, δίνει όμως πολιτική νομιμοποίηση στη σύσταση της εν λόγω εταιρίας.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles