Μόνη μητέρα ξεκινάει οικολογική φάρμα από το μηδέν

456

Μια καινοτόμος ιδέα για τη δημιουργία ενός επίγειου παράδεισου με σεβασμό προς το περιβάλλον. Καιρός να πούμε αντίο στα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά.

Η Φένια, 27 χρονών, μαζί με το γιο της τον Αδάμ, 3 χρονών, ταξίδεψαν για ένα χρόνο την Ευρώπη, δουλεύοντας εθελοντικά σε οικογενειακές φάρμες για να μάθουν τα πάντα για το επάγγελμα.

Έχοντας την εμπειρία και τη γνώση, σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια οικολογική φάρμα, ενδέχεται να γίνει στην Ορεινή Κορινθία ή σε κάποια επαρχία της Στερεάς Ελλάδας και να παρέχουν στον κόσμο καθαρό φαγητό, αλλά και διακοπές σε αρμονία με τη φύση. Δυστυχώς ενώ στην Ελλάδα κάποτε τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν τα πιο μοσχομυριστά, αλλά και το κρέας το πιο αγνό, τώρα είναι όλα ψεκασμένα και ταϊσμένα με σκουπίδια και φάρμακα.

Η Φένια σκοπεύει να δημιουργήσει έναν τόπο, όπου οι άνθρωποι θα μάθουν τί σημαίνει φρέσκο, καθαρό, μοσχομυριστό, και υγιεινό. Έναν τόπο όπου ο άνθρωπος θα έρθει ξανά σε επαφή με τη φύση και θα κάνει τις διακοπές του με μηδαμινό αντίκτυπο στο περιβάλλον!

Θα χρησιμοποιούν τη μέθοδο σχεδιασμού που ονομάζεται περμακουλτούρα, θα έχουν ζώα ελευθέρας βοσκής, και στο μέλλον αγροτουρισμό, οικολογικά σπιτάκια (όπως cobhouses, kerterre, δενδρόσπιτα κ.α.), καφέ-φούρνο με δικά τους προϊόντα και pick-your-own κήπο, όπου οι επισκέπτες θα κόβουν μόνοι τους τα λαχανικά-φρούτα που επιθυμούν να αγοράσουν. Επίσης σκοπεύουν να αξιοποιούν όλες τις μορφές ενέργειας που εισέρχονται στη φάρμα τους για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, συλλογή νερού κ.α.

Πρόσφατα, η Φένια δημοσιοποίησε το project της στη σελίδα του Kickstarter, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και προϊόντων. Εκτός από τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η χρηματοδότηση σίγουρα θα επιταχύνει ένα τέτοιο εγχείρημα. Η δημιουργία αυτού του επίγειου παράδεισου δεν θα επωφελήσει μόνο τη Φένια και τον Αδάμ, αλλά και τους μελλοντικούς επισκέπτες αφού κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει στη χώρα μας!

πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here