Νέος Πρωτοπρεσβύτερος στην Ιερά μας Μητρόπολη

371

Στον απόηχο της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, χοροστάτησε και ιερούργησε στον άρτι πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, αυτή την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, όπου συναντάμε δύο θαύματα, τη θεραπεία δύο τυφλών και τη θεραπεία ενός δαιμονισμένου κωφάλαλου που μίλησε! Ακόμη αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και με τον τρόπο που ο καθένας μας βλέπει αυτή την καταστροφή. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στα θαύματα που συντελέστηκαν στις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ και στο Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου καθώς και στην περιοχή της λίμνης του Μαραθώνα. Ακόμη ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μνήμη και των δύο Αγίων που εόρταζε την μνήμη τους η Εκκλησία μας, ήτοι τον Νεομάρτυρα Άγιο Τριαντάφυλλο τον εκ Ζαγοράς και τον Άγιο Επίσκοπο Εδέσσης Καλλίνικο.

Προ της απολύσεως, απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του Ναού π.Δημήτριο Γουρνάρη, τιμώντας με τον τρόπο αυτό «την πιστότητα, την αφοσίωση στην Εκκλησία, το ταπεινό φρόνημα, την εργατικότητα και κυρίως την καρτερία σε επίσκεψη πόνου στη ζωή του. π.Δημήτριε, ο Σταυρός που θα φέρεις στους ώμους σου, θα σου υπενθυμίζει ότι μετά από κάθε Γολγοθά, υπάρχει πάντοτε η Ανάσταση!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε «Υγεία και δύναμη για πολλά χρόνια. Ο Θεός να σου δίνει χαρά με την οικογένειά σου και δίδοντας τις μάχες να είσαι πάντοτε νικητής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here