Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (video)

416

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Δείτε εδώ ή ενσωματώστε: <iframe width=”1280″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/N3cQw-EHx58” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

“Ο Χριστός μεταμορφώνεται ενώπιον των μαθητών Του λίγο πριν από το Πάθος.
Για να δείξει Ποιός είναι σ’αυτούς τους μαθητές, και τη δόξα Του, και ταυτόχρονα να τους στηρίξει για να αντέξουν όσα θα έρθουν στη συνέχεια.
Σε όλους του μαθητές από τότε ο Χριστός τους λέγει: “Ελάτε κι εσείς να μεταμορφωθείτε!”

Έτσι κι ο ληστής είδε τον Παράδεισο!

Οι Άγιοι μετατράπηκαν από ληστές σε ανθρώπους του Θεού κι εμείς καλούμεθα να μεταμορφωθούμε, όσες δυσκολίες κι αν έχει η ζωή μας τούτη την περίοδο.
Η Μεταμόρφωση είναι αυτό που ζητάει η ψυχή μας, δηλαδή να δούμε το Φως του Χριστού και φωτίζοντας την ψυχή μας, να μπορούμε να πορευθούμε με κουράγιο, γιατί μετά από κάθε Σταύρωση θα έρθει κι η Ανάσταση, αλλά πρέπει να μας βρει μεταμορφωμένους, για να είμαστε κληρονόμοι και της Βασιλείας Του.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here