Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στον Αγιασμό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά -Ρασοφορία νέου Μοναχού στην Αγιά

212

Τον Αγιασμό του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Αγιάς θα τελέσει το Σάββατο 11/9, στις 5.30μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Πέντε χρόνια μετά την επαναλειτουργία του και μετά από πολυχρόνια αναστολή, το Παράρτημα της Αγιάς βρίσκεται σε πορεία αναγέννησης, υπό την άγρυπνη εποπτεία του Δ/ντού της Σχολής Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, την φροντίδα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς Πρωτ. Αθανασίου Μακρή και των Κληρικών της επαρχίας και με την καθοριστική συμβολή του Καθηγητού της Σχολής κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου, Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά καλεί και φέτος άνδρες, γυναίκες και παιδιά της περιοχής να σπουδάσουν την ανυπέρβλητη ψαλτική τέχνη και να καταστούν μύστες της μακραίωνης Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, που στην διάρκεια της ιστορίας υπηρέτησαν και υπηρετούν Αγιασμένες προσωπικότητες και εκλεκτοί υμνωδοί. Λειτουργεί δε με σκοπό να παράξει το νέο Ιεροψαλτικό δυναμικό της επαρχίας Αγιάς, που θα πάρει την σκυτάλη από τους παλιούς Ιεροψάλτες, συνεχίζοντας την ευλογημένη παράδοση που εκείνοι διηκόνησαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία και παρέχει επίσημους τίτλους σπουδών, ήτοι Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 17/9 στις 6μ.μ. και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 6-9μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ρασοφορία νέου Μοναχού

 

Μετά το πέρας του Αγιασμού, στις 6.30μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου θα τελέσει την Ρασοφορία νέου Μοναχού.