Οι ανέκδοτες φωτογραφίες του Βολιώτη Φωτογράφου Κώστα Ζημέρη – Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Πόλης

2230

Παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι οι ανέκδοτες φωτογραφίες του σημαντικού βολιώτη φωτογράφου Κώστα Ζημέρη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου σε Συνέντευξη Τύπου, με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης να πραγματοποιούνται σήμερα το απόγευμα στις 7.00.

Εκτός από την έκθεση, που πραγματοποιεί η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημιουργήθηκε και σχετική έκδοση με φωτογραφίες που επιμελήθηκαν αρμόδιοι του κλάδου της Τέχνης και οι οποίοι παρευρέθηκαν στον χώρο μιλώντας για το έργο του βολιώτη φωτογράφου. Ο Γιώργος Βλιώρας, πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε του Δήμου Βόλου ανέφερε ότι «είμαστε τυχεροί» μετά την απόκτηση του φωτογραφικού έργου του Βολιώτη φωτογράφου το οποίο μαζί με την ειδική έκδοση με παραπάνω από 100 ως επί το πλείστον ανέκδοτες φωτογραφίες τα καθιστούν εργαλεία μελέτης της τοπικής ιστορίας.

Ο επιμελητής της έκδοσης Ηρακλής Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι το αρχείο των φωτογραφιών που διασώζεται είναι αρκετά μεγάλο, και όχι μόνο αυτό που εκτίθεται, ένα αρχείο που παρουσιάζει το θεματικό εύρος του φωτογράφου Κώστα Ζημέρη.

Τα εγγόνια του φωτογράφου Κώστα Ζημέρη αναφέρθηκαν στην πλευρά του ανθρώπου, του συζύγου, του παππού. Περιέγραψαν στιγμές από την καθημερινή ζωής τους και προσωπική τριβή με τον παππού τους, έχοντας πάντα ως αρχή αλλά και ως τέλος το φωτογραφικό έργο του.Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο που εκτίθενται οι φωτογραφίες και το έργο του σπουδαίου Βολιώτη φωτογράφου Κώστα Ζημέρη.

Απάντηση