7.8 C
New York
Παρασκευή 19-04-2024
spot_img

Παραδόθηκε το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Ένα έργο κόσμημα για τον Βόλο, το πολυόροφο (15 επιπέδων) πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, με 252 θέσεις στάθμευσης εγκαινιάστηκε σήμερα και παραδόθηκε στους πολίτες, αφού επί μια δεκαετία είχε εγκαταλειφθεί και αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη.

Τον αγιασμό, που παρακολούθησαν και πολλοί πολίτες, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος

.Απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό, αλλά και στη συνέχεια κάνοντας δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, μεταξύ άλλων τόνισε:

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τον Βόλο. Πρόκειται για ένα μεγάλο, ιστορικό θα έλεγα, έργο, αν αναλογιστείτε πόα χρόνια στο σημείο αυτό υπήρχε μια εστία μόλυνσης, μια μεγάλη γούρνα, γεμάτο νερά και σκουπίδια. Θα αναφερθώ λίγο στον εργολάβο, στην εταρεία Αρχιτεκ, που τυχαίνει να είναι και ποδοσφαιρόφιλοι. Οταν ξεκίνησε το έργο και υπήρχαν τεράστια προβλήματα (γραφειοκρατία, υπηρεσίες, πολλά προβλήματα) άρχισα να τους μιλώ σε άλλες γλώσσες, στα “γαλλικά” και δεν λέω γιατί είναι ο Σεβασμιότατος εδώ. Οπότε ο Δημήτρης έπιασε τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους είπε ελάτε να τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί κάθε μέρα γίνεται εδώ ο χαμός. Και τελείωσε το έργο.

Το έργο αυτό είναι απάντηση σε όλους αυτούς τους πολιτικούς που τόσα χρόνια κοροϊδεύανε σε αυτό τον τόπο. Αυτός ο χώρος ήταν μια ντροπή για την πόλη. Θυμάστε τη λάσπη και τη σπέκουλα ότι δήθεν δεν έχουμε λεφτά. Δεν χρωστάμε τίποτα στην εταιρεία που μας παρέδωσε το έργο. Αντίθετα μας χρωστάει κάτι ψιλά, θα τα πάρουμε

Σήμερα λοιπόν το έργο αυτό παραδίδεται προς όφελος των πολιτών και συνεχίζουμε. Θα κουραστεί ο Σεβασμιότατος να κάνει εγκαίνια το επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια. Δεν νομίζω να έκανε ποτέ περισσότερα εγκαίνια σε έργα προς όφελος των πολιτών και μόνο. Και οφείλω να συγχαρώ τους πολίτες γιατί είναι από χρήματα δικά τους, τα οποία διαχειρίζεται η δημοτική Αρχή παρουσιάζοντας τέτοια έργα. Να το χαρείτε, να είμαστε καλά και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε για την πόλη αυτή.

Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας – απάντηση στους πολιτικούς απατεώνες”

Αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

Σημαντική ημέρα η σημερινή, είναι μια απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις της. Είναι και μια απάντηση σε όλους αυτούς απατεώνες που όλο αυτό τον καιρό είχαν ως σημαία το ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ότι λέμε ψέμματα και άλλα τέτοια. Σήμερα το έργο παραδίνεται, είναι εξοφλημένο, με δικούς μας πόρους, χωρίς δάνεια. Είναι ίσως το μοναδικό έργο που εκτελέστηκε έτσι. Στα προηγούμενα έπαιρναν δάνεια και τα άφηναν για να τα αποπληρώνουμε εμείς, όπως τώρα. Αυτοί ήταν.

Ετσι λοιπόν λειτουργεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, ξέρει να διαχειρίζεται και σέβεται τα χρήματα των πολιτών κι τα αξιοποιεί για τις ανάγκες της πόλης, όπως αυτό το κόσμημα, μέσα στο κέντρο της πόλης. Ερχονται κι άλλα έργα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε για την πόλη αυτή.

Το έργο κόστισε περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Τί δεν είπαν για το έργο αυτό! Οτι ανοίγω επάνω μαγαζί. Καταργήθηκε λοιπόν ο χώρος επάνω, αν και ήταν ένας πολύ καλός χώρος για τους πολίτες. Για νη μην λένε λοιπόν τις αηδίες που λένε έγινε κι αυτός χώρος στάθμευσης. Ντροπή τους. Αυτοί δεν κάνουν αντιπολίτευση, δεν προσφέρουν στην πόλη. Επτά χρόνια συμπληρώνουμε και μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ασχολούνται ποια σχέση έχω, που παρκάρισα, που πάω διακοπές, αν βάφω τα μαλλιά μου. Μιλάμε για γελοιότητες. Βέβαια δεν τα βάφω γιατί είμαι καράφλας, έχω κοιλίτσα, ευτυχισμένος είμαι, νάμαι καλά.

Το έργο έγινε με λεφτά των δημοτών και άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε σε αυτούς. Αυτές οι αηδίες που βγάζουν κάτι περίεργοι τύποι, σαν κι αυτόν τον Πολυχρόνη Παπαδούλη, πως τον λένε, ούτε που ξέρω πως, Εμείς δεν το κάναμε το έργο για να οικονομήσουμε. Δεν είναι δουλειά της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Εμείς εργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών. Αρα εμείς προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να το δώσουμε στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Και όχι με πέντε ή δέκα ευρώ την ώρα, όπως ήθελε ο καθένας από την αντιπολίτευση. Εμείς αποφασίζουμε και γι αυτό θα κριθούμε από τον κόσμο. Η απόφασή μας, λοιπόν, είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αυτή είναι η πολιτική. Αμα τους αρέσει.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό ο κ. Μπέος ανέφερε ότι στην περίοδο των γιορτών θα παραδοθεί το έργο της ανάπλασης των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου, που κι αυτό έγινε με πόρους του Δήμου, ακολουθούν οι δύο κυκλικοί κόμβοι σε Γορίτσα και Νέα Ιωνία, η ανάπλαση και αναβάθμιση του πάρκου Βαλαχή στη Νέα Ιωνία και το Δημοτικό Θέατρο και το Μουσείο της Αργούς. Με αυτά τα έργα οι πολιτικοί απατεώνες τελειώνουν, ας μην ξανασχοληθούν αφού η πόλη του Βόλου τους απέβαλε.

Ο ανάδοχος του έργου

Μιλώντας ο ανάδοχος του έργου, τόνισε:

Πριν σχεδόν τρία χρόνια αναλάβαμε την εκτέλεση ενός δύσκολου έργου, ενός έργου που ήταν σε απραγία για πολλά χρόνια. Ενός κτηρίου που ήταν ημιτελές, το υπόγειο ήταν πλημμυρισμένο σχεδόν επί μια δεκαετία, ενός έργου κομβικού για την εταιρεία μας.

Το πολυόροφο έργο στάθμευσης, δυναμικότητας 252 θέσεων, αποτελείται από 15 επίπεδα, εκ των οποίων επτά όροφοι κάτω από την στάθμη της θάλασσας, ισόγεια καταστήματα και επτά υπέργειοι όροφοι, καθώς και σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Αυτά τα τρία χρόνια με την καθημερινή και άρτια συνεργασία των μηχανικών μας με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που αρχικά φαίνονταν ανυπέρβλητα.

Τρία χρόνια μετά είμαστε υπερήφανοι που παραδίνουμε ένα έργο άρτιο, λειτουργικό, σημαντικό για όλους τους δημότες του Βόλου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου και πάνω απ όλα τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, χωρίς τη συνεργασία και τις γνώσεις των οποίων το έργο αυτό δεν θα είχε ολοκληρωθεί.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles