Πάρος: Γυναίκα άρπαξε από τα χέρια του παπά και έσκισε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό!

265

Ένα απίστευτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε ξωκλήσι σε χωριό της Πάρου χθες Κυριακή, όταν στους ιερούς ναούς όλης της χώρας αναγνώστηκε η εγκύκλιος για τον εμβολιασμό.

Όπως περιγράφει το parainostypos.gr, όταν η Λειτουργία τελείωσε και ήρθε η ώρα να διαβαστεί από τον άμβωνα η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ιερέας παρέδωσε το έγγραφο της εγκυκλίου στον ψάλτη με τον τελευταίο να αρνείται να το διαβάσει.

Τότε, όταν ο ίδιος ο ιερέας πήρε το έγγραφο και ξεκίνησε να το διαβάζει προς τους πιστούς, ένα αναπάντεχο γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στο μικρό ναό. Γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο ξωκλήσι άρπαξε ξαφνικά την εγκύκλιο από τα χέρια του ιερέα και την έσκισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ποιμνίου.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, επικράτησε σύγχυση μεταξύ του εκκλησιάσματος που δεν ήξερε πώς να αντιδράσει μπροστά στην απρόσμενη τροπή που πήρε η ανάγνωση της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων, ότι ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid – 19 δεν έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική διδασκαλία συστήνοντας σε όλους σε συνεννόηση με το γιατρό τους να κάνουν το εμβόλιο.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/paros-gynaika-eskise-egkyklio-ieras-synodoy-emboliasmo