Παρουσίαση Επιχειρησιακού Κέντρου Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Βίντεο)

737

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε κι ενώ το έντονο καιρικό φαινόμενο “Μήδεια” βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη Μαγνησία, η κάμερα του “volospress.gr” βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Μαγνησίας.
Κατέγραψε και σας παρουσιάζει την προσπάθεια που έκαναν οι εθελοντές επιτηρώντας σε σημεία ενδιαφέροντος κι επεμβαίνοντας όπου ζητηθεί η συνδρομή τους, έχοντας σε άμεση ενέργεια μεγάλο αριθμό μελών της Ομάδας.
Επίσης, γίνεται αναλυτική παρουσίαση του πρωτοποριακού – για τα δεδομένα Εθελοντικής Ομάδας- επιχειρησιακού κέντρου, όπου σε πραγματικό χρόνο μπορεί να συγκεντρώνει πληροφορίες για ό,τι συμβαίνει σε γη, ουρανό και θάλασσα, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα δεδομένων και συνεργασίες με άλλους εθελοντικούς οργανισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Φυσικά, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην καταγραφή των καιρικών συνθηκών και φαινομένων, όπως και στην μετεωρολογική πρόβλεψη των επόμενων ωρών,  δυνατότητα που αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προετοιμασία των επιχειρησιακών ενεργειών της Ομάδας.
Αναλυτικότερα για όλη τη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, μίλησε στην κάμερα του volopress.gr ο Πρόεδρος κ. Κ. Τράγαλος, ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων κ. Σ. Παπαμαρκάκης, το μέλος της Ομάδας κ. Θ. Βαβαλιός και μέσω ασυρμάτου επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με τους κους. Χ Παπαμαρκάκη και Β. Καψιώτη, που παρουσίασαν τις δυνατότητες του Επιχειρησιακού Κέντρου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here