Πωλήθηκε 2,9 εκατ. δολάρια το πρώτο tweet στον κόσμο, του ιδρυτή του Twitter

2013

1.630 ether, δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 2,9 εκατ. δολάρια -βάσει της ισοτιμίας του κρυπτονομίσματος τη στιγμή της πώλησης- έπιασε το πρώτο «τιτίβισμα» του ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ!

Ο Ντόρσεϊ είχε κάνει την εν λόγω ανάρτηση, που αποτελείτο από μόνο 5 λέξεις: «Απλώς, σετάρω το τουίτερ μου», στις 21 Μαρτίου 2006.

O αγοραστής της, ο επιχειρηματίας και CEO της τεχνολογικής εταιρείας Bridge Oracle με έδρα στη Μαλαισία, Σίνα Εστάβι, συνέκρινε το ιστορικό αυτό tweet με την αγορά της Μόνα Λίζα: «Αυτό δεν είναι απλά ένα tweet!», έγραψε ο Estavi σε ανάρτησή του στο Twitter. «Πιστεύω πως μετά από χρόνια οι άνθρωποι θα καταλάβουν την αξία αυτού του tweet, όπως με τον πίνακα της Μόνα Λίζα».

To tweet του Ντόρσεϊ πουλήθηκε ως NTF (Non-Fungible Token), δηλαδή ένα μοναδικό ψηφιακό πιστοποιητικό, που δηλώνει ποιος είναι ο κάτοχος κολάζ, βίντεο, φωτογραφίας ή άλλης μορφής επιγραμμικών οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία κερδίζουν έδαφος φέτος κατά τις πωλήσεις έργων ψηφιακής τέχνης, όπως πρόσφατα κατά την πώληση ενός κολάζ σε μορφή JPG έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων!

Ο Ντόρσεϊ είπε ότι θα μετατρέψει τα έσοδα από την πώληση του τweet του σε bitcoin προκειμένου να τα δωρίσει στην Give Directly για να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Αφρική.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here