Πρόγραμμα οργάνωσης εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου

1409

 

Η Π.Ε. Μαγνησίας κάνει γνωστό, ότι με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 304/2001 (ΦΕΚ 207 Α/21-9-2001) «Καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Βάσει του άρθρου 1 του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος οι εκδηλώσεις Μνήμης περιλαμβάνουν, τέλεση δοξολογιών, εκφώνηση ομιλιών και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης στο άρθρο 2 του ιδίου Π.Δ/ος  αναφέρεται ότι, εάν η 14η Σεπτεμβρίου δεν συμπίπτει να είναι Κυριακή, ο εορτασμός γίνεται την πρώτη Κυριακή μετά την 14η Σεπτεμβρίου.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.    

Ώρα 10.30. Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας. (Προσέλευση Επισήμων μέχρι ώρα 10.25)

Ομιλία του Προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ’’ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ’’ κ. Γεωργίου Φατσή.

Κατάθεση στεφάνων: Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση τους.  

ΓΕΝΙΚΑ

α) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με την Επιμνημόσυνη Δέηση. 

β) Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να διαθέσει την Φιλαρμονική του Δήμου.

γ) Οι στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές και δημοτικές αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, την τάξη, την απόδοση τιμών και την κίνηση των τροχοφόρων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου  του  αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here