Στέφανος Στεφάνου: «Παραδίδουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας στον πρωθυπουργό και ας κάνει κουμάντο»

344

Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί γύρω στις 10 οι  ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για το «βαρύ φορτίο» που κουβαλάει αυτόν τον καιρό στις «πλάτες» του ο κλάδος, μετά από παρότρυνση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Πολλοί καταστηματάρχες, τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις κι τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, μετέβησαν στην πλατεία του Αγίου για να εναποθέσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους στο κουτί που είχε τοποθετηθεί στο προαύλιο, προσδοκώντας ότι αυτήν την κίνηση θα «ταρακουνήσουν»  συθέμελα την κυβέρνηση, ώστε να παρθούν ευνοϊκότερα μέτρα για τον τομέα τους που έχει πληγεί, εξαιτίας του πολύμηνου Lockdown.

Όπως αναφέρει στο Volos Press, o πρόεδρος του Συλλόγου, Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Ν. Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου «Πραγματοποιείται μία συμβολική κίνηση από τον χώρο της εστίασης, η οποία θα γίνει επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη 11-1 και θα συμμετάσχουν εκατοντάδες μαγαζιά. Θα παραδώσουμε τα κλειδιά της επιχείρησης μας στην ΠΟΕΣΕ, μαζί με μία γραπτή επιστολή που θα υπογράψω, ως πρώην επιχειρηματίας της εστίασης, με πράγματα που δεν έχουν υλοποιηθεί στον κλάδο. Εκείνη με τη σειρά της θα τα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στον πρωθυπουργό» κι προσθέτει ότι «Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δίνουμε τα κλειδιά και ας κάνουν κουμάντο».

Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, που προκάλεσε  θύελλα αντιδράσεων, σχολίασε ότι  «Δεν πρέπει να εμμένουμε τόσο στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, όσο να κοιτάμε τα πραγματικά προβλήματα. Έτσι, θα καταλήξουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, αντί να προχωράμε στην επίλυση τους», ενώ επεσήμανε ότι «Καλό θα ήταν ο υπουργός που ξέρει καλά να κάνει τη δουλειά του να ασχοληθεί βαθύτερα με το θέμα και μαζί με τα υπόλοιπα υπουργεία να αποζημιώσει την αδικημένη εστίαση για τους 11 μήνες που είναι κλειστή, καθώς χρειάζεται χρήματα για να επιβιώσει και να διακανονίσει τις οφειλές της».

Τέλος, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι το 40% των επιχειρήσεων εστίασης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει. Ωστόσο, όπως δήλωσε, υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο να βοηθηθεί ο τομέας μέσα στο επόμενο δίμηνο, ώστε να μειωθεί ή και να μηδενιστεί το ποσοστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here