Στον ανακριτή ξανά ο ψευτογιατρός: 12 ανθρωποκτονίες στο κατηγορητήριο και 14 απόπειρες

320

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ξανά το μεσημέρι ο 47χρονος «ψευτογιατρός», προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία μετά από δύο διαδοχικές προθεσμίες που είχε λάβει τους προηγούμενους μήνες.

Αντιμετωπίζει ένα διευρυμένο κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 ανθρωποκτονίες και ακόμα 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καρκινοπαθών που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στις ανορθόδοξες θεραπείες με βότανα και άλλα σκευάσματα που τους έδινε ο κατηγορούμενος, αποσπώντας τους χρήματα.

Υπόθεση ψευτογιατρού: 15 πρόσωπα στο στόχαστρο του ανακριτή

Παράλληλα, 15 νέα πρόσωπα έχουν μπει στο στόχαστρο του ανακριτή, καθώς τους αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού στις παράνομες πράξεις του ψευτογιατρού.

Ανάμεσα στους νέους κατηγορούμενους είναι γιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικής κλινικής, ένας έμπορος βοτάνων, μία μοναχή και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής μεγάλου κόμματος, γιατρός στο επάγγελμα. Όλοι τους έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον ανακριτή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ξεγελούσε τα θύματά του παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/anakriti-pseytogiatros-15-anthropoktonies

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here