25.9 C
New York
Σάββατο 15-06-2024
spot_img

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α., ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ  Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στην   Ετήσια Απολογιστική Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/01/2022, στην αίθουσα του Ε.Κ.Β, μετά την εισήγηση του απερχόμενου Δ.Σ., έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι καθημερινά έχουν σε μεγάλοβαθμό υποβάθμισαν την ζωή τους με«τσακισμένες»συντάξεις, με την απαξίωση της Δημόσιας Υγείαςαπό την συνεχόμενη και την πιο βάρβαρη επίθεση από τις όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων  χρόνων και ειδικά από την κυβέρνηση ΝΔ που έχει αναλάβει την πιο βρώμικη δουλειά για να ολοκληρώσει την κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων που μετά από 13 χρόνια περικοπών έδωσε αύξησης που προβλεπόταν από το νόμο του Κατρούγκαλου που έλεγε ότι θα καταργήσει.»

Επίσης, εγκρίθηκε Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του 2022, προϋπολογισμός για το 2023 και πρόγραμμα δράσης.

Αποσπάσματα από την εισήγηση για το πρόγραμμα δράσης:

«Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις δυσκολότερες με έκρηξη πρωτοφανών προβλημάτων που έζησαν τα εργατικά λαϊκά στρώματα και οι συνταξιούχοι στην πατρίδα μας και με ανάλογα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο.

Στα προβλήματα της πανδημίας που συνεχίζονται ακόμη, έχουμε τεράστια έκρηξη της ακρίβειας, στην ενέργεια και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, τον επίσημο πληθωρισμό να είναι 9,9% και τον ανεπίσημο αρκετά παραπάνω, που είναι αποτέλεσμα του τεράστιου ανταγωνισμού ανάμεσα στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανακατανομή πλούτου.

Τα προβλήματα της επίθεσης από την κυβέρνηση ενάντια στην Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα και σε εμάς τους συνταξιούχους, συνεχίζεται με την παραπέρα αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ότι με αγώνες και θυσίες  κατακτήθηκε τα περασμένα χρόνια.

Δεν είναι μόνο οι μισθοί, οι συντάξεις, το εργατικό λαϊκό εισόδημα που καταποντίζονται από την ακρίβεια. Είναι τα προβλήματα στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, των πλειστηριασμών τις πρώτης κατοικίας, τα προβλήματα στην παιδεία παίρνουν εκρηκτικές και απρόβλεπτες διαστάσεις».

Ένα από τα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχόλησε την συνέλευση ήταν οι περιβόητες αυξήσεις του 2023:«επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση μας ότι οι διπλές και τριπλές αυξήσεις για τους συνταξιούχους ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς.  Πήραν από τους συνταξιούχους πάνω από 100 δις ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια και δίνουν ψίχουλα από 1/1/2023 σε ένα αριθμό συνταξιούχων.Προπαγάνδιζαν και προπαγανδίζουν ότι θα πάρουμε δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις, Ντροπή τους!

Έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση συνταξιούχους  με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την γενικότερη πολιτική λιτότητας.Και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους.

Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%,  ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραν μηδέν αύξηση το 2022.Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα-φυσικό-αέριο-πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.Για το 2023 το 7,75% ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει.

Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας, κυρία και επικουρική, η αύξηση είναι 5 με 6%. Συνεχίζεται έτσι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης.Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.  Χιλιάδες συνταξιούχοι 300.000 περίπου θα πάρουν από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Ψίχουλα!

Τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και πάει τελείωσε. Έλεος!

Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να τους υπολογίσουν τη σύνταξή τους πολύ μικρότερη από τους παλιούς και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν το 2016.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020 όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα. Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες.»

Και ότι αφορά το πρόγραμμα δράσης:

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που οδηγούν τους συνταξιούχους ξανά στους δρόμους του αγώνα.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα, για την διεκδίκησή των δικαιωμάτων μας, όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, γιατί δεν πιστεύουμε σε επίδοξους σωτήρες, γιατί γνωρίζουμε ότι, όποιος θα έρχεται στην κυβέρνηση θα παίρνει την σκυτάλη από τον προηγούμενο, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Εξάλλου, αυτό δεν το πιστοποιούν μόνο οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που έχουμε γευθεί όλα τα χρόνια, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή η ΣΕΑ δεν είχε την δυνατότητα πραγματοποίησης περιφερειακών συσκέψεων των Δ.Σ των σωματείων μας όπως άλλες φορές, για να οργανώσουμε τις συγκεντρώσεις μας προτείνουν, αυτές να γίνουν κατά νομό ή από κοινού με νομούς της Θεσσαλίας, με συνεννόηση ανάμεσα στα σωματεία.

Ο χρόνος πραγματοποίησης των συγκεντρώσεων δεν είναι απαραίτητο να γίνει την ίδια ημέρα, με αυτή της Αττικής στις 14 Φλεβάρη, αλλά μπορεί να γίνει και τις προηγούμενες ή τις επόμενες ημέρες.

Δεν κάνουμε πίσω, διεκδικούμε και απαιτούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει σε όλα μας τα δικαιώματα και Απαιτούμε :

  • Αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας.
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
  • Άμεση έκδοση των συντάξεων.
  • Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία.
  • Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία – Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

 

Όλοι πιο μαζικά και δυναμικά στον δρόμο του αγώνα γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωή μας δεν υπάρχει».

Με την λήξη διαδικασιών της συνέλευσης ακολουθήσε η κοπή πίτας του συλλόγου μας με την ευχή εκ μέρους της διοίκησης «να έχουμε καλή χρονιά, υγεία σε όλους μας και το 2023 να είναι έτος αγωνιστικός-ελπιδοφόρος για να βρούμε την ικανοποίηση στα δίκαια αιτήματα μας».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles