28.6 C
New York
Δευτέρα 17-06-2024
spot_img

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Βόλου

Οι αναπτυξιακές προοπτικές και τα πλεονεκτήματα του λιμένος Βόλου, συζητήθηκαν, στη δεύτερη συνεδρίαση του των μελών του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Βόλου που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτη Αναγνώστου, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της ΟΛΒ Α.Ε. Βίκυ Μήτρου, καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για ένα θεσμικό όργανο, ο ρόλος του οποίου είναι να αποτελεί τη θεσμοθετημένη έκφραση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του λιμανιού, ώστε να επικοινωνούνται  οι απόψεις τους στη διοίκηση του διαχειριστικού φορέα του, αλλά και των κυβερνητικών εκείνων οργάνων που τον εποπτεύουν. Όπως είπε «Αποτελεί συνεπώς ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας των ανθρώπων που ασκούν διοίκηση στο λιμένα και των ανθρώπων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του. Ένα εργαλείο, που μπορεί να αποτελέσει τον καλό εκείνο αγωγό των προβληματισμών αμφότερων των δύο πλευρών που προανέφερα σε ένα περιβάλλον επωφελούς συνεργασίας. Η διαφύλαξη του κύρους αυτού του θεσμού θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για τον Οργανισμό ο οποίος αποδίδει εξαιρετική σημασία στην ορθή λειτουργία του, καθώς αποζητά να αφουγκραστεί τις ανάγκες των χρηστών, ώστε να προσαρμόζει τις επιχειρηματικές του κινήσεις στην ικανοποίησή της, στο βαθμό βεβαίως που οι γενικότερες συνθήκες το επιτρέπουν».

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου, για τις δράσεις και τις εξελίξεις οι οποίες διαδραματίζονται στον ΟΛΒ, παράλληλα με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμένος.

Ο κ. Αναγνώστου, έκανε εκτενή αναφορά στις επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, που προγραμματίζει και προχωρά η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Όπως δήλωσε «όλα τα μηχανήματά μας, έχουν αγοραστεί πριν το 2000 και βρισκόμαστε σε διαδικασία αγοράς νέων μηχανημάτων. Προχωρήσαμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια ενός γερανού ανυψωτικής ικανότητας 125τ. προϋπολογισμού 3εκ. ευρώ και ενός μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων προϋπολογισμού 500.000ευρώ. Το μηχάνημα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήδη το παραλάβαμε και χρησιμοποιείται, ενώ τον γερανό αναμένεται να τον παραλάβουμε μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο».

Επίσης, από 1/1/2020 τέθηκε σε λειτουργία εφαρμογή λογισμικού Enterprise Resource Planning (ERP), για την αποτελεσματικότερη οργάνωση, παρακολούθηση κι ανάπτυξη του συνόλου των δραστηριοτήτων της ΟΛΒ Α.Ε.

Ο κ. Αναγνώστου, αναφέρθηκε στο νέο κτίριο της ιχθυόσκαλας και στη λειτουργία του μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για την εξέλιξη στο θέμα του υδατοδρομίου και την αναγκαιότητα σύνδεσής του με άλλα κοντινά υδατοδρόμια (Σκόπελος – Αλόννησος Σκύρος), τη δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων, επαναλαμβάνοντας ο κ. Αναγνώστου, τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει η δημιουργία υδατοδρομίου και στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.  

Ένα σημαντικό έργο για το λιμάνι, χαρακτήρισε ο ίδιος, την επέκταση και ολοκλήρωση της τρίτης προβλήτας καθώς ξεκινάνε οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης η οποία χρηματοδοτήθηκε με 350.000ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κι εκτός από τη μεταφορά του σκραπ, που επιβάλλεται από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μπορούν να αναπτυχθούν κι άλλες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση containers, δεδομένου του μεγάλου χώρου που μπορεί να διατεθεί, πλησίον του προβλήτα γι αποθήκευσή τους. 

«Η τρίτη προβλήτα, είναι ιδανικός χώρος για τη δημιουργία car terminal, εκφόρτωση αυτοκινήτων από πλοία (αυτοκινητάδικα), που θα έρχονται από Ασία ή Ευρώπη και θα προορίζονται είτε για Ελλάδα και Βαλκανικές χώρες ή για μεταφόρτωση με προορισμό τον Εύξεινο Πόντο. Πρόκειται για μια προσοδοφόρα δραστηριότητα με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα» πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε..

Στη συνεδρίαση, έγινε γνωστό ότι, προγραμματίζεται μεταξύ άλλων και η κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού 1.000τ.μ. που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Εγχειριδίου Λειτουργικών Διαδικασιών Συστήματος Εισόδου – Εξόδου (ΣΕΕ) του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης (ΣΣΔ) Λιμένα Βόλου, καθώς βάσει της Συνθήκης Σένγκεν που έχει υπογράψει η χώρα μας, τα λιμάνια θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις για τον έλεγχο των επιβαινόντων σε πλοία, κρουαζιερόπλοια, υδροπλάνα και ιδιωτικά σκάφη που προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν.

 

Επίσης ο ΟΛΒ βρίσκεται σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ και αναμένονται προτάσεις, ώστε το σιδηροδρομικό δίκτυο να έχει πρόσβαση όχι μόνο στην πρώτη προβλήτα όπως παλιά, αλλά και στη δεύτερη και στην τρίτη μετά την ολοκλήρωσή της, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο προσωπικό του Οργανισμού για την αφοσίωση και προσήλωσή που επιδεικνύει.

 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα τιμολογιακής πολιτικής του νέου γερανού, κρουαζιέρας, yachting, κατασκευής και λειτουργίας μαρίνας, θέματα πρόσβασης του σιδηροδρόμου στο λιμάνι, ζητήματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος και τα μέλη του Συμβουλίου, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του λιμανιού κι αναβάθμισης υπηρεσιών από πλευράς του Λιμένος Βόλου.

 

Στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Βόλου υπό την προεδρία του κ. Σωκράτη Αναγνώστου συμμετείχαν:

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Βίκυ Μήτρου

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Νικόλαος Θεοδόσης 

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου κ. Στέλιος Διαμαντίδης 

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης

Ο εκπρόσωπος τον Εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Νίκος Σακελλαρίου

Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FED HATTA) κ. Θέκλα Καμμένου

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος κ. Θωμάς Κρητικός

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ.κ.κ.  Μιχάλης Σακέλλης, Βασίλης Κάτσαρης και Διονύσιος Θεοδωράτος 

Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ενωσης Εφοπλιστών Ελλάδος κ. Γιώργος Κρουστάλλης 

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης

Η εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ουρανία Καρανικόλα

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Νικόλαο Λιάπη

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ.κ. Αντώνης Καλούδης, Ιερώνυμος Γεωργίου

Οι εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδος κ.κ. Θωμάς Ζάχος, Στέλλα Βαϊνά

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles