28.9 C
New York
Δευτέρα 17-06-2024
spot_img

«Θα δείτε αίσχη. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε σωστό πνευματικό»

 Απόσπασμα από ομιλία του  με τίτλο: “ Μακάριοι οι ιερείς που δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις” στις 7-2-2021.

 
Ο μακαριστός  (αγιασμένος γέροντας της Αριζόνος), είπε ότι θα έρθει καιρός που οι ιερείς θα λειτουργούν σαν κλόουν και σαν κλόουν θα τελούν την Θεία Λειτουργία. Να μην πω δηλαδή ένα ένα τα άλλα μυστήρια, δηλαδή και την εξομολόγηση και την βάπτιση και οι αρχιερείς την χειροτονία… Θα τα κάνουνε ντυμένοι σαν κλόουν!
Και βέβαια βλέπουμε να επαληθεύεται αυτό τώρα με τα φίμωτρα (τις μάσκες), αυτά τα προσωπεία που επιβλήθηκαν. Και όπως είχε πει και ο μακαριστός πατήρ Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης: ‘‘ Έχετε να δείτε πολλά αίσχη. θα κάνετε χιλιόμετρα για να βρείτε σωστό ιερέα.” Αυτά τα έλεγε στις 5 Οκτωβρίου του 2009. Ενώ ο μακαριστός πατήρ Εφραίμ, τα έλεγε λίγο πιο μετά, στην δεκαετία (μάλλον στην ίδια δεκαετία) 2000 με 2010,όπως μαρτυρούνε οι ηγούμενοι αγιορείτες και μοναχοί, οι οποίοι είχαν ζήσει τον Άγιο (τον πατέρα Εφραίμ). Βλέπουμε, πως το άγιο πνεύμα διδάσκει τα ίδια.
Kαι τι είχε πει και ο μακαριστός πατήρ Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: ‘‘ ότι τα καρναβάλια θα μπούνε με νόμο στην εκκλησία και όσοι δεν θα γίνονται καρναβάλια, θα διώκονται ”,αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει στις ημέρες μας. Βλέπουμε να διώκονται οι ορθόδοξοι πιστοί και λαϊκοί, το είδαμε και σε μία περίπτωση στην Πελοπόννησο, και οι κληρικοί.
Το είδαμε προχθές (πριν δύο μέρες), ένας κληρικός ευλαβής στην Κάλυμνο, που διώκεται γιατί λέει το αυτονόητο: : ‘‘ Ότι δεν επιτρέπεται να μεταβάλουμε την λατρεία και την Θεία Λειτουργία σε καρναβάλι και να γινόμαστε κλόουν. ” o πατήρ Μιχαήλ (δεν λέγεται το όνομά του). Kαι έκλεισε μάλιστα ο τοπικός επίσκοπος και την εκκλησία στην οποία λειτουργούσε και τον έβαλε σε αργία.
Έλεγε ο μακαριστός, ο πατήρ Εφραίμ της Αριζόνας, ότι είναι μακάριοι εκείνοι εκ των απλών ιερέων που στηρίζουν σήμερα την ορθόδοξο εκκλησία με την απλή και αγία ζωή τους, και που δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις, και θα λογιστούν από τον Θεό ομολογητές και μάρτυρες! Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον πατέρα Μιχαήλ και με όλους τους ιερείς που διώκονται γιατί ακριβώς θέλουν να φυλάξουν ατόφια, ακέραιη την ορθόδοξη πίστη.
‘‘ Δύσκολα (έλεγε και ο μακαριστός ο πατήρ Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης) θα ακούγεται αληθινός ορθόδοξος λόγος. O κόσμος δεν θα ξέρει που να πάει και θα πλανηθούν πολλοί ”. Και το βλέπουμε στις μέρες μας με αυτόν τον πρωτοφανή διωγμό που γίνετε στην εκκλησία μας,και την κατασυκοφάντιση του των Θείων μυστηρίων, και μάλιστα της Θείας Κοινωνίας!
Μόλις χθες, έπεσαν στην αντίληψη μου δύο περιστατικά από δύο ναούς. Ένας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όπου ο ιερέας βγήκε στο «Μετά φόβου» και κανένας από τους πιστούς δεν προσήλθε, και άρχισε να παρακαλάει λέγοντας και σχεδόν κλαίγοντας:
‘‘Ας έρθει έστω και ένας και ας έχει φάει και κρέας ” και ουδείς προσήλθε (!)
Και το ίδιο συνέβη και σε χωριό της Χαλκιδικής, γιατί αυτό;
Γιατί οι άνθρωποι ήτανε ολιγόπιστοι και τώρα έγιναν άπιστοι. Ήταν αμφιβάλλοντες και τώρα έγιναν βέβαιοι ότι πλέον, εφόσον η ιερά σύνοδος και οι ιερείς μας και οι αρχιερείς μας κυκλοφορούν με φίμωτρα μέσα στο ναό, σημαίνει ότι και ο ναός είναι χώρος επικίνδυνος. Και αφού είναι επικίνδυνος ο χώρος του ναού, γιατί να μην είναι επικίνδυνο και αυτό που μας προσφέρετε εκεί (!)
Και έτσι αντί να τονωθεί οι πίστης των ολιγόπιστων και να γίνουν πραγματικά πιστοί, με αυτό το κακό που συνέβη, που μπήκαν με νόμο το καρναβάλια στην εκκλησία όπως έλεγε ο μακαριστός πατήρ Βασίλειος, και οι κληρικοί γίνανε κλόουν (ντύνονται σαν κλόουν), η πίστης των ολιγοπίστων έγινε απιστία, πλήρης απιστία! Και δυστυχώς έχουμε αυτό το φαινόμενο, πλέον οι πιστοί να διστάζουν και απέχουνε από την Θεία Μετάληψη.
Θα πρέπει λοιπόν, να παρακαλέσουμε του σεπτούς ιερείς μας και τους αρχιερείς μας που διώκουνε τους πιστούς, που δεν φορούνε μάσκες, να αλλάξουν τακτική και να τους δέχονται. Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικά πιστοί. Και να τονώσουν και την πίστη των ολιγοπίστων έτσι ώστε να σωθεί το ποίμνιο, να σωθούν όσο γίνετε περισσότερο και όχι να πέσουμε στην απιστία, και στην πλάνη, και στην αίρεση.
Αυτά ήθελα να πω σήμερα στην αγάπη σας, και πρέπει να συγχαρούμε τον πατέρα Μιχαήλ που διώκεται (να χαρούμε μαζί του δηλαδή που αναδεικνύεται ομολογητής της πίστεως) , και να παρακαλούμε τον Θεό να του δίνει δύναμη.
Να παρακαλούμε επίσης να δίνει φώτιση και στους αγίους αρχιερείς μας να μην διώκουν τους ιερείς, τους ομολογητάς, τους αληθινά πιστούς. Ούτε να κλείνουν τους ιερούς ναούς γιατί αλίμονο στον αρχιερέα που κλείνει ιερό ναό. 
Στο πηδάλιο που έχει συντάξει ο Άγιος Νικόδημος , περιέχεται ο τέταρτος (Δ΄) κανόνας της εβδόμης (Ζ΄) Οικουμενικής Συνόδου ο οποίος όπως γράφει ο θεολόγος Ιωάννης Χατζηδιγενής και ανέδειξε το θέμα όλο αυτό, ο κανόνας αυτός είναι ξεκάθαρος σχετικά με το κλείσιμο των ιερών ναών. Και λέγει ότι απαγορεύεται ρητώς στους επισκόπους να επιτρέπουν το κλείσιμο των ναών οποιαδήποτε αιτία και αν εφίσταται.
Δεν έπρεπε λοιπόν οι άγιοι αρχιερείς μας να δεχτούν το κλείσιμο των ναών…. (συνέχεια..)
Απομαγνητοφώνηση: Ορθόδοξα, Πνευματικά & Ωφέλιμα

Πηγή:

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles