Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο Κικίλιας -Το απίστευτο έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό

392

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, έπειτα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ότι στο νοσοκομείο Καρδίτσας οι εργαζόμενοι καλούνταν να υπογράψουν έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοιου.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή και ο επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ ζήτησε ΕΔΕ για τη διακίνηση του παράτυπου εγγράφου. Ο διοικητής υπέβαλε ήδη την παραίτησή του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας, «είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».
Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο διακινούνταν εν αγνοία του μεν του διοικητή, που ωστόσο φέρει την ευθύνη από τη στιγμή που η διακίνηση γινόταν στο νοσοκομείο που προϊστατό. Το έγγραφο, κατά τις ίδιες πληροφορίες δημιουργήθηκε και διακινήθηκε από γιατρούς, χωρίς να ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου.

Το έντυπο συναίνεσης που διακινούσαν

charti

ΠΗΓΗ

Απάντηση