Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου κυκλοφορεί το βιβλίο του Σεραφείμ Αθανασίου “Ο αστυνόμος της Αργαλαστής Πηλίου (1965-1966)”

228

 

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου πρόκειται σύντομα να θέσει σε κυκλοφορία ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος βιβλίο, γραμμένο από ένα αιωνόβιο συνταξιούχο αστυνομικό, τον Σεραφείμ Αθανασίου.

Ο συγγραφέας του, που διατηρεί το σπινθηροβόλο πνεύμα του σε πλήρη ετοιμότητα, αναπαριστά με εκπλήσσουσα γλαφυρότητα τη διετή του θητεία, 1965-1966, στην Αργαλαστή Πηλίου.

Πρόσωπα, νοοτροπίες, ιδέες, αντιλήψεις, συνήθειες της εποχής εκείνης ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, που το κάνουν να κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου διέβλεψε την αξία του βιβλίου και πρόθυμα ανέλαβε την έκδοσή του. Πιστεύεται ότι η κυκλοφορία του θα φωτίσει μια εποχή και μια περιοχή και θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για όσους θελήσουν να γνωρίσουν την ψυχή και το πνεύμα ενός Έλληνα αστυνόμου, σε συνδυασμό με το
κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελληνικής επαρχίας.

Τον Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου ευχαριστεί τον συγγραφέα κ. Σεραφείμ Αθανασίου για την εμπιστοσύνη που έδωσε να εκδώσει το Ινστιτούτο το βιβλίο αυτό. Επίσης ευχαριστεί τον έγκριτο φιλόλογο κ. Χρήστο Δ. Ξενάκη για τη φιλολογική του βοήθεια και τον εκδοτικό οίκο της Καρδίτσας “Δημιουργία” για το αισθητικό αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.