Το Λιμεναρχείο Βόλου για το έκτακτο δελτίο καιρού

222

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ., για την Κυριακή 18-07-2021, από τις 12:00 UTC και τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 19-07-2021 με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν :

α)Σήμερα Κυριακή, την Ήπειρο , την Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Δυτική Στερεά και τις Βορειότερες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας .

β) Αύριο Δευτέρα , μέχρι τις απογευματινές ώρες την Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και τις Σποράδες.

2.- Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

3.- Οι κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού.

4.- Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

5.- Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

6.- Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

7.- Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ.: 2421353862 & 108).