Βόλος: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής πολιτικής 

316

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο 16 Μαρτίου και ώρα 18:00μ.μαπό πολίτες του Βόλου, προκειμένου να ταχθούν ανοικτά απέναντι στην αστυνομική βία και την κυβερνητική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σημείο συγκέντρωσης θα είναι η πλατεία του Αγίου Νικολάου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα επισημαίνει στην ανακοίνωση: 

“Για να καλύψει την εγκληματική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας που κάνει να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς καθημερινά και προκαλεί έμφραγμα στα νοσοκομεία, και την επίσης την καταστροφική της οικονομική πολιτική σε βάρος των εργατών και των επαγγελματιών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδίδεται σε ένα όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.
Το αποκορύφωμα ήταν ο κτηνώδης ξυλοδαρμός 29χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 7 Μαρτίου – γεγονός που πυροδότησε τη μεγάλη λαϊκή κοινωνική έκρηξη στην περιοχή, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού, την Τρίτη 9 Μαρτίου. Στη συνέχεια της αντιδημοκρατικής, αστυνομικής αντίληψης των κοινωνικών διαμαρτυριών, η κυβέρνηση εξαπέλυσε τον στρατό των πραιτοριανών της που εισήλθαν στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ και κακοποίησαν τους φοιτητές. Συγχρόνως πληθαίνουν οι καταγγελίες και αποκαλύψεις για σωματική, ψυχολογική βία, ακόμη και για σεξουαλικές απειλές κατά φοιτητριών και γυναικών διαδηλωτριών.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να αναπτυχθεί στο κέντρο και στις συνοικίες, σε όλη τη χώρα, και να οργανώσει την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης που επιχειρεί να καταστείλει τον κορονοϊό με τα ΜΑΤ και τους κάγκουρες με τις μηχανές. Σε κάθε γειτονιά να σπάσουμε τις απαγορεύσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, μη αποδεχόμενοι ότι η πανδημία αντιμετωπίζεται με μπάτσους.
Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας χωρίς αποζημίωση. Μαζικά τεστ και εμβόλια σε όλο τον πληθυσμό”. 

 

Απάντηση