7.8 C
New York
Παρασκευή 19-04-2024
spot_img

Υποψήφιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης στις εκλογές του Ξ.Ε.Ε.

Υποψήφιος στις εκλογές του Ξ.Ε.Ε. που θα διεξαχθούν 15 και 16 Σεπτεμβρίου είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος:

Ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία διήρκησε πάρα πολύ χρόνο με αποτέλεσμα ο Τουρισμός και όλοι όσοι εξαρτώνται από αυτόν να υποστούν βαρύτατο πλήγμα.

Ζήσαμε καταστάσεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και συνεχίζουμε, παρά το μικρό “φωτεινό” διάλειμμα των δύο ή τριών μηνών εργασίας, να έχουμε αβεβαιότητα για το μέλλον.

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι από την πλευρά του κράτους υπήρξε άμεση αντίδραση και βοήθεια στον Τουρισμό.

Όμως ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι όλα αυτά δεν αρκούν.

Έγιναν πολλές αδικίες όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες – στη δική μας περιοχή ήταν σχεδόν μηδενική  – και επίσης υπήρξε ένα μεγάλο κενό στο πρόγραμμα Άνασσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να έχουν στερηθεί την επιπλέον βοήθεια. Υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη στην περιοχή της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε όλοι μεγάλη αβεβαιότητα για το επερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα.

Έχουμε εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι με σχεδόν μηδενικές προκαταβολές για το 2022 και με δαπάνες τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Εξηγήσαμε ότι ακόμη και με πληρότητα σε επίπεδα 50 ή 60% του 2019 δεν επαρκούν τα χρήματα για να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί όλο αυτόν τον καιρό.

Διεκδικούμε την επέκταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ 2 τουλάχιστον για το Α’ τρίμηνο του 2022, να υπάρξει επιμήκυνση ή αναδιάρθρωση των μακροπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων, να υπάρξει παράταση της περιόδου χάριτος για το ΤΕΠΙΧ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας για άλλο ένα έτος τουλάχιστον και επιμήκυνση από τα 5 στα 7 ή 10 έτη.

Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν ώστε οι επιχειρήσεις του Τουρισμού, και ειδικά τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο, να μείνουν ζωντανά μέχρι την επόμενη χρονιά. Έχουμε διαχειριστεί την κρίση δύο ετών και πρέπει να οργανωθούμε έτσι ώστε να ετοιμαστούμε για το 2022 για το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

Ο ρόλος του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ και της ΠΟΞ ήταν σημαντικός όλα αυτά τα χρόνια αλλά πρέπει να συνεχίσουμε αγωνιστικά όλοι μαζί για να λυθούν προβλήματα και ανισότητες μεταξύ των περιοχών, έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι ότι κάθε περιοχή έχει τις δικές της προοπτικές ανάπτυξης. Η Θεσσαλία στο σύνολό της με τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο, τη Νέα Αγχίαλο και τις Σποράδες είναι ένας μοναδικός προορισμός που δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα θέλαμε και μπορούμε με στοχευμένες δράσεις και στρατηγικό σχεδιασμό, από κοινού με όλους τους φορείς, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Σας στέλνω αυτή την επιστολή ζητώντας τη στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου στην κατηγορία ξενοδοχείων 5, 4 και 3* στις επερχόμενες εκλογές στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.


Θα πρέπει να αγωνιστούμε για μια ηχηρή παρουσία της Θεσσαλίας στο κεντρικό αυτό θεσμικό όργανο του κλάδου μας. Με πολλούς από εσάς γνωριζόμαστε, μας έχουν ενώσει εκθέσεις, συναντήσεις και κοινοί αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.

Όχι μόνο την εποχή της κρίσης, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια άριστη συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Θεσσαλίας και θεωρώ αυτή η πρωτόγνωρη ενότητα και συνεργασία απέφερε καρπούς.

Μένει τώρα να δείξουμε πόσο ισχυροί είμαστε και πόσο αποφασισμένοι να απαιτήσουμε όλα αυτά, τα οποία μας ανήκουν.

Οι εκλογές στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα γίνουν διαδικτυακά κι είναι πολύ εύκολο για τον καθένα από εμάς να αφιερώσει 5 λεπτά ώστε να ασκήσει το δικαίωμα της ψήφου.

Πρέπει τα ξενοδοχεία της εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλίας να εκπροσωπηθούν δυνατά και να ανοίξουμε ένα μεγαλύτερο κύκλο επικοινωνίας τόσο μεταξύ μας όσο και με την κεντρική διοίκηση, ώστε να μεταφέρουμε τα προβλήματα που κάποιες φορές είναι άγνωστα σε αυτή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Γιώργος Ζαφείρης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας
Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΕΔ Θεσσαλίας
Αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ Π.Ο.Ξ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles