Ζέττα Μακρή «Η ειδική αγωγή στην Ελλάδα θα έχει το μέλλον που δικαιούται, το μέλλον που της αξίζει»

350

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή», της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Πρακτική άσκηση σε πλαίσια ειδικής αγωγής: Από το επιθυμητό στο εφικτό».

Η υφυπουργός, κα Μακρή, απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες διευθυντές ειδικών σχολείων, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές εξαίροντας την αποφασιστικότητα, τη δοτικότητα, την τόλμη και την επιμονή όλων των ανθρώπων, που εκπαιδεύουν, προΐστανται, συντονίζουν, μελετούν, εξελίσσουν και εξελίσσονται μέσα από την επιστήμη και τις δομές της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα.

Η κα Μακρή είπε με συγκίνηση: “Χαίρομαι πραγματικά και ουσιαστικά, ως υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, που ο όρος «ειδική αγωγή» περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές μου.
Και ίσως η λέξη αρμοδιότητα ακούγεται στεγνή απέναντι στην δική σας αφοσίωση και αλήθεια, αλλά ας δεχτούμε ότι περιγράφει το πλαίσιο και δίνει την ελευθερία της δημιουργίας, της προάσπισης, της κατοχύρωσης, της θεσμοθέτησης, της συνέχειας του έργου των επιστημών της ειδικής αγωγής στη χώρα μας.
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσω τις προτάσεις σας, τους προβληματισμούς σας, τις διεκδικήσεις σας σε μια συζήτηση, όπου μοιραζόμαστε κοινά επιχειρήματα. Η επιστήμη της ειδικής αγωγής, η εξέλιξή της, η κατάκτηση και καθιέρωση των καλών πρακτικών, η εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών και άρτιου εξοπλισμού και η ενίσχυση του χώρου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να ευδοκιμήσει η μεγάλη αυτή προσπάθεια».

Η υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά διοργανωτές και συμμετέχοντες αναγνωρίζοντας στα πρόσωπά τους, τούς συνεχιστές μιας υπόσχεσης που ανανεώνεται καθημερινά μέσα από το δικό τους όραμα, τον δικό τους αγώνα, τη δική τους δύναμη.
Και έκλεισε την ομιλία της βεβαιώνοντάς τους:
«Είμαι δίπλα σας, σέβομαι και θαυμάζω το έργο σας, υποκλίνομαι στην πίστη σας και εύχομαι να ανταποκριθώ στο υψηλό επίπεδο των αξιώσεων, που δικαιωματικά προτάσσετε, ως γνήσιοι υπερασπιστές των επιστημών της ειδικής αγωγής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here