Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκεσήμερα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, έγινε ενημέρωση για την προετοιμασία και το κάλεσμα συμμετοχής των συνταξιούχων Μαγνησίας στo ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ – ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ την ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10.30 π.μ.
και το πρόγραμμα δράσης για τον επόμενο διάστημα.
Και αύριο το πρωί για την καλύτερη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στο κέντρο της πόλης με μοίρασμα του καλέσματος των συλλόγων και παράλληλα να γίνει και αφισοκόλληση για να προπαγανδίσουν την κινητοποίηση.
Επισημαίνοντας στην κάτωθι ανακοίνωση – κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας τους πραγματικούς λόγους συμμετοχής όλων των συνταξιούχων της περιοχής:
«ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΗΣΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΕΙΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας χαιρετίζουμε για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες μαχητές αγωνιστές, άνδρες και γυναίκες που πήραν μέρος στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Δ.Ε.Θ.
Όλους αυτούς που δεν πτοήθηκαν από τα ατέλειωτα χιλιόμετρα, την πολύωρη ταλαιπωρία μέχρι την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας, τη συγκέντρωση και την πορεία. Παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΣΕΑ και έδωσαν το αγωνιστικό τους «παρών» κατά χιλιάδες μέχρι το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας διεκδικώντας με το κεφάλι ψηλά τα δίκαια αιτήματά τους.
Χαιρετίζουμε όλους τους συνταξιούχους που για αντικειμενικές δυσκολίες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Τους ευχαριστούμε για τα αγωνιστικά τους μηνύματα και τα χαιρετιστήριά τους.
Η αγωνιστική μας παρουσία μαζί με αυτή του εργατικού λαϊκού κινήματος αποτελεί παρακαταθήκη και γίνεται ένα ακόμη αγωνιστικό κίνητρο για την συνέχιση των επερχόμενων αγώνων μας ενάντια στις αντεργατικές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές που συνεχίζονται και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχια, αφού όλα τα μεγάλα προβλήματά μας είναι εδώ και η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ, έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό αντισυνταξιουχικό αντεργατικό – αντιλαϊκό της πρόσωπο με μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς. Αυτό γίνεται ακόμα πιο θλιβερό όταν μάλιστα προσπαθεί τα κάθε φορά ψίχουλα να τα εμφανίσει ως σοβαρές παροχές.
Όταν μετά από 15 χρόνια αρπαγών από όλες τις κυβερνήσεις των συντάξεών μας κύριες, επικουρικές συντάξεις, της 13ΗΣ,14ΗΣ σύνταξης, του ΕΚΑΣ, της επιβολής της προσωπικής διαφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης, και πολλών άλλων, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση, όταν η ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις μαζί και όλα μας τα δικαιώματα στην υγεία, τις κοινωνικές παροχές, την κατοικία.
Μας μιλάνε για δημοσιονομική πειθαρχία, για τους κόφτες της Ε.Ε που έχουν συμφωνήσει, για εμάς που έχουμε παράξει τεράστιο πλούτο, που με τις πολιτικές τους τον αρπάζουν σε όφελος της κερδοφορίας των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν λένε τίποτα για τα ματωμένα πλεονάσματα των δισεκατομμυρίων, για τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, για τις ρήτρες διαφυγής των δισεκατομμυρίων της πολεμικής οικονομίας, για τα αστρονομικά κέρδη των επιχειρηματιών, των τραπεζών.
Σε αυτή την βάση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε ότι μόνο έτσι θα βάλουμε φραγμό σε αυτή την επιθετική σε βάρος μας λαίλαπα. Ο θυμός, η αγανάκτηση που δίκαια μας διακατέχει, να εκφρασθεί τώρα με την μαζικότερη συμμετοχή μας στους επικείμενους αγώνες από κοινού με το εργατικό κίνημα, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που τους επιφυλάσσουν χειρότερη ζωή με 13 ώρες εργασίας, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση σε έναν κόσμο που φλέγεται από τους καταστρεπτικούς πολέμους των μεγάλων συμφερόντων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα που θα λάβουν μέρος όλο τον μήνα Οκτώβρη και τις αρχές του μήνα Νοέμβρη.
Διεκδικούμε λύσεις σε όλα μας τα αιτήματα, πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, 70% σε όλες τις συντάξεις χηρείας, τα 400 ευρώ να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς ηλικιακά όρια, επαναφορά των πληρωμένων δώρων μας, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, πληρωμή των αναδρομικών, μέτρα για προσλήψεις προσωπικού στην υγεία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικές παροχές – κοινωνικός τουρισμός και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί και έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε σε όλη μας την ζωή.
- Σε αύτη την βάση προετοιμάζουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη περιφερειακές συσκέψεις και μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
- Να μην τους το επιτρέψουμε να συνεχίσουν τις καταστροφικές τους πολιτικές. Μόνο με τον αγώνα μας μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τον λαό μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας φορτώνουν και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια με τον πλούτο που παράγουμε.
ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ – ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ την ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10.30 π.μ.
Λύσεις στα προβλήματά μας δίχως την μαζικότερη, μαχητικότερη συμμετοχή στους αγώνες περισσότερο από κάθε φορά δεν πρόκειται να δοθούν!!!»
Η μετακίνησή είναι δωρεάν, δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα:
Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας – 24210-31307
Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας– 24210-30472
Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Ν. Μαγνησίας– 24210-23789
Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας– 24210-38663
Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ περιφέρεια Θεσσαλίας «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» – 24210-21102
Σωματείο Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ» Βόλου – 24210-33863
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 9:ΟΟ π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Οι Διοικήσεις.













