28.4 C
New York
Κυριακή 14-07-2024
spot_img

25η Μαρτίου: «Αστακός» η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς, 6 drones και δύο ελικόπτερα

Μια διαφορετική Αθήνα, εορταστική αλλά συνάμα απροσπέλαστη για τον πολίτη είναι για τις επόμενες 40 ώρες η πρωτεύουσα, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ήδη, έχει μπει σε εφαρμογή και απλώνεται ένα γιγαντιαίο σχέδιο ασφαλείας, που εκτείνεται από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, επικεντρώνεται στο Σύνταγμα και την Εθνική Πινακοθήκη ενώ περιλαμβάνει και τα τέσσερα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι ξένες αντιπροσωπείες.

Σχεδόν 4.000 αστυνομικοί (προβλέπονται και δυνάμεις εφεδρίας) ελεύθεροι σκοπευτές, 6 drones, δύο ελικόπτερα, jammers (σύστηματα επενεργοποίησης κινητών), το σύνολο των δυνάμεων της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής και φυσικά η συμβολή της ΕΥΠ σε επίπεδο πληροφοριών, αποτελούν τα κομμάτια του μωσαικού ασφαλείας που θα ολοκληρωθεί με αποχώρηση όλων των επισήμων και την επιστροφή στις χώρες τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κομβικό σημείο αποτελούν οι επίσημοι προσκςκλημένοι και ειδικότερα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και η γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί. Από το μεσημέρι που μια – μια αντιπροσωπεία θα φθάνουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα κλείνουν τμηματικά οι δρόμοι και οι υψηλοί προσκεκλημένοι μέσω μυστικών δρομολογίων θα μεταφέρονται στα ξενοδοχεία ή στα σημεία των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Σε όλη τη διάρκεια των διαδρομών θα επιτηρούνται από ελικόπτερα ενώ φορητά συστήματα jammer θα απενεργοποιούν τα κινητά τηλέφωνα.

Τα εγκαίνια της νέας Πινακοθήκης

Από τα ξημερώματα, το κέντρο της Αθήνας έχει αρχίσει σιγά – σιγά να αποστειρώνεται και να σφραγίζεται ενώ η πρώτη φάση θα κλιμακωθεί το απόγευμα με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης και την ξενάγηση του πρωθυπουργού στους ξένους επισήμους.

Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί θα ριχτούν στη στεγανοποιημένη ζώνη της Πινακοθήκης, όπου θα απαγορεύεται να πλησιάσει οποιοσδήποτε που δεν διαθέτει την απαραίτητη διαπίστευση. Συγκεκριμένα, στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, απαγορεύεται σταδιακά α) η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από ώρα 06.00΄ έως πέρατος, και β) η κυκλοφορία αυτών από ώρα 15.00΄ έως πέρατος, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η μεγάλη παρέλαση

Σε ό, τι έχει να κάνει με τη μεγάλη παρέλαση το πρωί της Πέμπτης, οι κεντρικοί δρόμοι όπως λεωφόρος Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, θα είναι κλειστοί και τα μέτρα της Αστυνομίας θα περιλαμβάνουν τέσσερις ομόκεντρους κύκλους. Ο πρώτος θα ξεκινά τουλάχιστον πέντε δρόμους πριν το σημείο της παρέλασης και θα περιλαμβάνει προληπτικούς ελέγχους όλων όσων κινούνται στο σημείο και ο τελευταίος θα είναι στους δρόμους που θα γίνεται η παρέλαση, οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότατοι και θα απαγορεύεται η παρουσία οποιουδήποτε πολίτη. Στις εξέδρες όπου θα υπάρχουν οι επίσημοι, ο χώρος θα έχει αποστειρωθεί και από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δεν θα μπορεί να πλησιάσει κανείς. Φυσικά, γύρω από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές ενώ τα drones και τα ελικόπτερα θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες για συμβολικές δράσεις η ακτιβιστικές ενέργειες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν και όλα δείχνουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, την ημέρα της μεγάλης παρέλασης θα γίνουν οι εξής ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06.00΄ ώρα μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων της Στρατιωτικής Παρέλασης, στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.

Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.
Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
Πλ. Ομονοίας.
Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας
Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
Πλ. Καραϊσκάκη.
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Πλ. Συντάγματος.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.
Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού.
Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.
Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.
Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.
Καλλιρόης, σε όλο το μήκος της.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 06.00΄ ώρα μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων στις παρακάτω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Μάρνης, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΠΗΓΗ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles