25 C
New York
Δευτέρα 17-06-2024
spot_img

Αρνητικές οι μειοψηφίες για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού – Ζητούν επιπλέον οικονομικά εχέγγυα

 

Αρνητικές εμφανίστηκαν οι μειοψηφίες στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σχετικά με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού, ζητώντας να υπάρξουν επιπλέον διασφαλίσεις και προϋποθέσεις και οικονομικά εχέγγυα.

Ξεκινώντας την συνεδρίαση ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέου, ευχήθηκε υγεία σε όλους κι αναφερόμενος στο Πανθεσσαλικό είπε ότι είναι ένα θέμα που το έτρεξε από το 2015 και κατάφερε η σημερινή Δ.Α. να το ολοκληρώσει κατά 98%, καθώς περιέρχεται μια περιουσία 100 και πλέον εκατομμυρίων όπως το Πανθεσσαλικό στην υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να αξιοποιηθεί και να φανεί χρήσιμο στην τοπική κοινωνία. Όσον αφορά σε μελέτες που ζητήθηκε από τις μειοψηφίες να υπάρχουν για το ετήσιο λειτουργικό κόστος, ο Δήμαρχος απάντησε ότι “Καταλαβαίνει ο κόσμος τι φρούτα είναι κάποιοι τύποι και μιλάνε για μελέτες. Τόσα χρόνια κάνατε μελέτες για να παίρνετε δάνεια κι ήρθαμε εμείς οι μαλ…ς να αποπληρώσουμε 18 δάνεια. Εμείς δεν πήραμε ένα δάνειο. Τι μελέτες και κουραφέξελα λέτε?Κουράζετε τον κόσμο”.

Συνέχισε προσθέτοντας ότι “το Πανθεσσαλικό είναι μια περιουσία που το διεκδικήσαμε είχαμε τρικλοποδιές με την προηγούμενη κυβέρνηση και παίρνουμε 600.000 της ΕΤΑΔ για βελτιώσεις χώρου. Όσες επαγγελματικές ομάδες θα συμμετέχουν, θα συμβάλλουν και στα λειτουργικά έξοδα συντήρησης του πανθεσσαλικού Κι αν θεωρείτε ότι η Πάτρα και το Ηράκλειο έχουν δυνατότητα να συντηρούν εμείς έχουμε περισσότερες ικανότητες από εσάς που είστε κομματικοί εγκάθετοι. Αντί να πείτε ένα μπράβο λέτε για μελέτες. Η σημερινή Δ.Α. δεν κάνει οικονομικές μελέτες για να παίρνει δάνεια και να αποπληρώνει ο Δήμος. Εμείς αναλάβαμε να εκπληρώσουμε ότι δεν κάνατε εσείς Για να τελειώσει το πανηγύρι με τις επερωτήσεις. Υπηρετούμε και παλεύουμε για την πόλη. Είστε τυχεροί που δεν έχει Δ.Σ. διά ζώσης, σήριαλ θα κάναμε”.

Ο Δήμαρχος, απάντησε και σε επερώτηση του επικεφαλής Ι. Αποστολάκη σχετικά με το ξεστόλισμα του εορταστικού διάκοσμου και τη χρήση οχήματος του Δήμου από τον ανάδοχο. Όπως είπε ” Όλο αηδίες ρωτάτε. Είστε σοβαροί ρε νούμερα? Γι αυτό σας ψήφισε ο λαός?”.

Μειοψηφίες

Από την πλευρά του ο επικεφαλής β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, δήλωσε ότι δε θα μπει στη λογική του παραληρήματος του Δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι, η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στην πόλη αποτελούσε πάγιο αίτημα και σήμερα η ΕΤΑΔ αποφάσισε να φορτώσει το Πανθεσσαλικό με την ευτελή προίκα των 600.000ευρώ για επτά χρόνια.

Όπως είπε “Η όλη υπόθεση είναι προκλητική, καθώς έρχεται η σύμβαση παραχώρηση χωρίς ουσιαστικές πληροφορίες και δεσμεύσεις. Η παράταξή μας κι οι βολιώτες θα θέλαμε να ξέρουμε το κόστος λειτουργίας για να ξέρουμε το κόστος που θα πρέπει να εξυπηρετείται, θα θέλαμε συνοδευτική έκθεση για την κατάσταση που είναι σήμερα, εκτός αν υπάρχει έκθεση και μας αποκρύπτεται ποιο είναι το επιχειρηματικό σχέδιο που να προσδιορίζει τη βιωσιμότητα της λειτουργίας του πανθεσσαλικού υπό τον Δήμο Βόλου και να μην επιβαρυνθεί η πόλη και ποιο είναι το διαχειριστικό μοντέλο για να αποφευχθούν σπατάλες για κοινωνικό έλεγχο και διαφάνεια. Έχοντας ο Δήμαρχος  μια τσιγγούνικη κι ατελή σύμβαση χωρίς υποστηρικτική σύμβαση θα δέσμευε το πορτοφόλι του με μία υπογραφή? Η διαχειριστική της ικανότητα και η εμπιστοσύνη που εμπνέει η Δ.Α. είναι ανύπαρκτη, να μην αναφερθώ στο πάρκινγκ Φιλελλήνων και δικαστικό μέγαρο που βλέπουμε μια πλημμελή διοικητική ικανότητα κι αδιαφορία για τα μεσοπρόθεσμα συμφέροντα της πόλης. Εμείς είμαστε αρνητικοί”.

Απαντώντας ο Δήμαρχος, έκανε λόγο γι αηδίες. “Εμάς μας χαρίζουν περιουσία εσείς το παλεύατε 20 χρόνια. Κουράστηκε ο κόσμος και σας έστειλε στο περιθώριο. Δημιουργούσατε έργα και καταστρέφονταν. Οι 600.000ευρώ που παίρνουμε είναι όσα διαπιστώσαμε περί στις 800.000ευρώ για ένα σύγχρονο στάδιο προδιαγραφών και να αξιοποιηθούν οι χώροι. Τις επισκευές του Πανθεσσαλικού κατά 90% θα τις επωμιστεί η ΕΤΑΔ” δήλωσε.

Όσον αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο, απάντησε ότι είναι ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και δεν είναι θέμα του Δήμου. Όπως ανέφερε “Ο Δήμος συνδράμει προτείνοντας έκταση, στο υπουργείο δικαιοσύνης να κατασκευάσει νέο μέγαρο. Οραματιζόμαστε ένα νέο δικαστικό μέγαρο κι όχι ένα κονκλάβιο για λίγους”.

Για το πάρκινγ Φιλελλήνων, ο Δήμαρχος σχολίασε ότι “Δε σας κάναμε τη χάρη να το αφήσουμε γούρνα μέσα στη θάλασσα με σκουπίδια και με μια μελέτη που όποιος την έβγαλε πρέπει να πάει αυτόφωρο””

Ο κ. Παπαδούλης ανταπάντησε ότι δεν φαίνεται η ικανότητα διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής, ενώ για την ΕΡΓΗΛ ανέφερε ότι “Η παρούσα Δ.Α. παρέλαβε την ΕΡΓΗΛ με ένα κόστος χρέους που το έχει διπλασιάσει “.

Δε θα τα βγάλει πέρα  ο Δήμος αυτά είναι πανηγύρια

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιασ. Αποστολάκης, αναφέρθηκε αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο, λέγοντας ότι δεν μπορεί ένας Δήμος να αφήνει τον σχεδιασμό στους Βουλευτές και πρότεινε να επαναληφθεί η περσινή σύσκεψη και το πολύ σε 15 ημέρες να σταλεί μια πρόταση για άλλο οικόπεδο.

Για το Πανθεσσαλικό, επεσήμανε ότι, αποτελούσε πάγιο αίτημα αυτές οι εγκαταστάσεις να περιέρχονται στους Δήμους, ωστόσο όπως είπε “υπάρχουν και προβλήματα γιατί μας το παραχωρεί τώρα μετά από 17 χρόνια, γιατί θέλει να το ξεφορτωθεί. Όταν παίρνουμε ένα ακίνητο δεν έχουμε τεχνική, οικονομική και νομική μελέτη? Είστε η Δ.Α. των ρεκόρ αναθέσεων. Έχετε δώσει μελέτες σε εξωτερικούς συνεργάτες 80.000 ευρώ για τέσσερις μελέτες σε τρεις μήνες σε συγκεκριμένη εταιρεία”. Έθεσε ερωτήματα για το τεχνικό κομμάτι και το κόστος λειτουργίας του σταδίου, προσθέτοντας ότι ο  Δήμος Βόλου στα θέματα αθλητικών εγκαταστάσεων έχει μετρηθεί και έχει βρεθεί κάτω από τη βάση, χαρακτηρίζοντας ετεροβαρή την σύμβαση.

Μάλιστα πρότεινε να συσταθεί φορέας με τον Δήμο και την Περιφέρεια κι άλλους αθλητικούς φορείς.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, ανέφερε ότι το στάδιο έχει μεγάλο ρίσκο έτσι όπως παραχωρείται και θα το επιβαρυνθούν οι δημότες και ζήτησε να επιστραφεί η σύμβαση και να γίνει νέα διαπραγμάτευση για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες, ενώ ψήφισε λευκό.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, αναφέρθηκε στον υβριστικό τρόπο του Δημάρχου χαρακτηρίζοντάς τον, από τους πιο συστημικούς Δημάρχους στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να διεκδικεί.

Όσον αφορά στο Πανθεσσαλικό, ο κ. Ριζόπουλος πρόσθεσε ότι “Αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος, υπηρετεί τ ην πολιτική της κυβέρνησης με το πανθεσσαλικό που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος είναι να εφαρμόζει τον κανονισμό εκμίσθωσης παραχώρησης της ΕΤΑΔ δεν του παραχωρεί η ΕΤΑΔ τίποτα. Καθαρίζει την μπουγάδα που θα την πληρώσουμε εμείς και θα παίρνει και το 20% από τα έσοδα. Αυτό υπέγραψε κι έχει λερωμένη τη φωλιά του και γι αυτό το παραλήρημα. Καλό θα ήταν να κατεβάσει τους τόνους ο Δήμαρχος. Έχει μετατρέψει το Δήμο σε επιχείρηση. Καθόμαστε και ακούμε για Σαββίδη, ΝΠΣ, Κούγια, Είναι λίγος μικρός κι εμείς ξέρουμε να σηκώνουμε τους τόνους”, ενώ ο σύμβουλο της ΛΑΣ Βασ. Ντακούμης, κατήγγειλε μπούλινγκ από πλευράς Δημάρχου κι ότι δεν είναι όροι συζήτησης αυτοί, ζητώντας να απαιτηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους να αυτοπεριορίσει το λεξιλόγιό του ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ο Μουλάς έκανε έκκληση στους συμβούλους να κάνουν το εμβόλιο και να μπορούμε όπως είπε να κάνουμε τα συμβούλιο διά ζώσης, ενώ ζήτησε από τον κ. Αποστολάκη να αφήσει τις μηνύσεις που έκανε. Για το δικαστικό μέγαρο, τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν κάπου, ενώ για το Πανθεσσαλικό πρόσθεσε ότι “Το θέμα που τίθεται είναι αν θέλουμε ένα κρατικοδίατο πανθεσσαλικό ή αν θέλουμε να περάσει στο Δήμο και να το τρέξει και να μη μένει αναξιοποίητο κουφάρι. Η αγωνία σας είναι η εξής: τι θα γίνει μετά από 20χρόνια που δε θα είναι Δήμαρχος ο Μπέος, γιατί όσα χρόνια θα είναι Δήμαρχος θα βγάλει τα έξοδά του. Στη σημερινή φάση υπάρχει η βούληση και η ικανότητα να διοικήσουν το πανθεσσαλικό”. Μάλιστα υπεραμύνθηκε της άποψης ότι ο Δήμαρχος δεν είναι συστημικός – Δεν ανήκει σε κόμμα ενώ οι μειοψηφίες ανήκουν σε κάποιο κόμμα.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles