Εκτροπή λύματος στον Ξηριά λόγω βλάβης στον αγωγό

629

 

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκε ότι:

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 13/09/2021, παρουσιάστηκε βλάβη στον αγωγό μεταφοράς του επεξεργασμένου λύματος στην οδό Αλυκών – Αγ. Στεφάνου, στο ύψος του λατομείου της ΑΓΕΤ.

Από το πρωί της Τρίτης 14/09/2021 συνεργεία της επιχείρησης επιχειρούν την αποκάλυψη του αγωγού στο σημείο της βλάβης και την συγκεκριμενοποίηση του είδους και της έκτασης. Για την εκτέλεση των εργασιών και σύμφωνα με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, έχει πραγματοποιηθεί εκτροπή του επεξεργασμένου λύματος στον χείμαρρο Ξηριά.

Δεδομένου ότι, εκτροπή του επεξεργασμένου λύματος είναι αναγκαία και για την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού στο Αγκίστρι, καταβάλλεται προσπάθεια να οργανωθεί η αποκατάσταση των βλαβών παράλληλα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το χρονικό διάστημα της εκτροπής, το οποίο εκτιμάται συνολικά σε 20 – 30 ημέρες.

Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της αποκατάστασης των βλαβών, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών.

Όπως ήδη με την αφορμή της βλάβης στο Αγκίστρι έχουμε ενημερώσει, η λειτουργία του βιολογικού είναι άριστη και δεν υφίσταται η όποια συνέπεια για το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here