Ελλάδα 2021: Εφαρμογή “ζωντανεύει” ψηφιακά τους ήρωες του 1821

412

Ο Καραϊσκάκης και ο Καποδίστριας αποκτούν μια νέα, ψηφιακή ζωή, χάρη στο εργαλείο Deep Nostalgia, το οποίο εφάρμοσε πάνω σε φωτογραφίες ο καθηγητής Φυσικής, Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα My Heritage υπόσχεται την πλήρη καταγραφή του οικογενειακού δέντρου του καθενός από εμάς, με την ανάλυση μερικών φωτογραφιών. Το εργαλείο Deep Nostalgia που περιλαμβάνεται σε αυτή, μπορεί μέσω του ψηφιακού αλγόριθμου Deep Learning να εφαρμόσει μια σταθερή ακολουθία κινήσεων και χειρονομιών σε μια στατική εικόνα, μια φωτογραφία ενός προσώπου, το οποίο ενδεχομένως δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Αυτό το ιδιαίτερα καινοτόμο εργαλείο του οποίου τα αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν από απλή αμηχανία μέχρι δέος και ανατριχίλα, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ο καθηγητής Φυσικής, Κωνσταντίνος Παπαγιανούλης πάνω στα πρόσωπα των οπλαρχηγών της επανάστασης του 1821. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον Αθανάσιο Διάκο, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τον Ιωάννη Καποδίστρια να μπαίνουν ξανά σε κίνηση, έστω και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

πηγή

Απάντηση