Ζούκερμπεργκ: Πώς το Facebook θα συνεισφέρει στους εμβολιασμούς για κορονοϊό

515

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που ο ίδιος έχει ιδρύσει, για την μεγαλύτερη προβολή πληροφοριών για τον εμβολιασμό από την Covid-19, σε όλους όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σε σημερινό κείμενο στο blog του Ζούκερμπεργκ μαθαίνουμε πως το Facebook σε συνεργασία με το Παιδικό Νοσοκομείο της Βοστώνης, θα βοηθήσει χρήστες εντός των ΗΠΑ ώστε να γνωρίζουν καθημερινά τα σημεία που μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Επίσης. το “Κέντρο Πληροφοριών Κορονοϊού” του Facebook για κάθε χρήστη σε παγκόσμια κλίμακα, θα επεκταθεί και στο Instagram, ενώ στο WhatsApp, θα ενεργοποιηθούν chatbots που θα βοηθούν ενδιαφέρόμενους για εμβολιασμούς στο να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Επιπλέον, το Facebook θα διαθέτει επιλεκτικά δεδομένα όπως “πρόθεση χρηστών να εμβολιαστών” και “λόγους διστακτικότητας ως προς το εμβόλιο” σε ανώτατες αρχές όπως ο ΠΟΥ αλλά και κυβερνήσεις κρατών, ώστε να έχουν επαρκή πληροφορίση για την ρύθμιση των αποθεμάτων τους σε εμβόλια.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του AXIOS, αυτές οι κινήσεις αποτελούν τη ρελάνς του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ύστερα από τις έντονες κατηγορίες που είχε δεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια, μέσα από το Facebook.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here