15.3 C
New York
Τρίτη 23-04-2024
spot_img

Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Οι Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) ιδρύθηκαν το 2001, αποτελούν Περιφερειακές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αρμοδιότητα τον έλεγχο και τον συντονισμό της δραστηριότητας των Υπαγόμενων Λιμενικών Αρχών.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρωτικές ακτές της χώρας στους λιμένες, όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας, Στυλίδας, Αιδηψού, Σκιάθου, Καρύστου και Κύμης με τα υποτεταγμένα σε αυτές κλιμάκια.

Με γνώμονα αφενός την προβολή του έργου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αφετέρου την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού μέσω των τοπικών ΜΜΕ, καθιερώνεται το παρόν Δελτίο Τύπου το οποίο θα αποστέλλεται μηνιαίως.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

Γνωρίζεται ότι κατά το μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021 από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:

α) Συνελήφθησαν συνολικά σαραντα πέντε (45) άτομα και ειδικότερα:

– Είκοσι δύο (22) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, εκ των οποίων:Ι) δέκα τρία (13) άτομα στην περιοχή του Βόλου και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη 167,7 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη 2,8 γραμμαρίων και κοκαΐνη 7,8 γραμμαρίων ΙΙ) δύο (02) άτομα στην περιοχή της Χαλκίδας και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη 10,9 γραμμαρίων, κοκαΐνη 2 γραμμαρίων, κεταμίνη 4,87 γραμμαρίων, έκσταση 0,30 γραμμαρίων και Xanax 2 δισκία ΙΙΙ) τέσσερα (04) άτομα στην περιοχή της Στυλίδας και κατασχέθηκαν 79,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

– Ένα (01) άτομο στην περιοχή της Στυλίδας για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί άσκησης υπαίθριου εμπορίου.

– Είκοσι δύο (22) άτομα για λοιπά αδικήματα όπως Κ.Ο.Κ. – Αιγιαλού Παραλίας κ.τ.λ. (19) στην περιοχή του Βόλου, (01) στη Χαλκίδα και (02) στη Κύμη ).

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά εξήντα οκτώ (68) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον

συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

-Πενήντα τέσσερις (54) με ιδιωτικά σκάφη από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

-Δεκατέσσερις (14) με ιδιωτικό σκάφος από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

γ) Βεβαιώθηκαν χίλιες πεντακόσιες είκοσι δύο (1522) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

δ) Πραγματοποιήθηκαν σαράντα εννέα (49) έλεγχοι μέθης.

ε) Πραγματοποιήθηκαν ογδόντα τρεις (83) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά /Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας.

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

Βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τέσσερις (444) παραβάσεις.

Ειδικότερα:

– Διακόσιες ογδόντα πέντε (285) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

– Οκτώ (08) παραβάσεις βάσει του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

– Εκατόν τέσσερις (104) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

– Σαράντα επτά (47) Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχεθήκαν διάφορα αλιευτικά εργαλεία και συνολική ποσότητα εβδομήντα (70) κιλών , αλιευμάτων διαφόρων ειδών.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους σαράντα οχτώ χιλιάδων εξήντα εννέα (48.069 €) ευρώ.

ζ) Διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης:

– H Λιμενική Αρχή Βόλου επιλήφθηκε σε ένα (01) περιστατικό προσάραξης ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Κάλων Νερών» Μαγνησίας με έναν (01) επιβαίνοντα καθώς επίσης και σε ένα (01) ακυβέρνητο επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «Αγκίστρι» εντός Παγασητικού κόλπου με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του.

– H Λιμενική Αρχή Ερέτριας επιλήφθηκε σε ένα (01) περιστατικό προσάραξης επαγγελματικού τουριστικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Πεζονήσι» Ερέτριας με μια (01)επιβαίνοντα.

– Η Λιμενική Αρχή Σκύρου επιλήφθηκε σε ένα (01) περιστατικό ταχυπλόου σκάφους σε δυσχερή θέση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «Ναυάγιο» ΒΔ Ν. Σκύρου και σε ένα (01) περιστατικό «ανθρώπου στη θάλασσα» από ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «Τρίστομο» Ν. Σκύρου.

-Η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου επιλήφθηκε σε (01) περιστατικό ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή «Πατητήρι» Αλοννήσου, με πέντε (05) επιβαίνοντες και σε (01) περιστατικό ακυβερνησίας ταχυπλόου σκάφους στην θαλάσσια περιοχή «Νήσου Περιστέρας» με (02) επιβαίνοντες .

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Το διάστημα από 03-08-2021 έως και 11-08-2021 έλαβαν χώρα διαδοχικές και εκτεταμένες επιχειρήσεις του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για την από θαλάσσης εκκένωση των πυρόπληκτων περιοχών κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια. Δέον να αναφερθεί ότι αυτές διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία από τις κατά τόπον αρμόδιες Λιμενικές Αρχές ήτοι το Λ/Χ ΑΙΔΗΨΟΥ, το Λ/Χ ΑΙΔΗΨΟΥ/Α ́Λ/Τ ΩΡΕΩΝ και τον Λ/Σ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ υπό τον συντονισμό της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, με την άμεση μετάβαση και μόνιμη εποπτεία στο πεδίο, του υπογράφοντος. Επίσης για το σκοπό αυτό έλαβε χώρα μετακίνηση τόσο στελεχών όσο και πλωτών και χερσαίων περιπολικών μέσων Λ.Σ- ΕΛΑΚΤ από όμορες Λιμενικές Αρχές (Κ.Λ/Χ ΒΟΛΟΥ- Κ.Λ/Χ ΧΑΛΚΙΔΑΣ- Λ/Χ ΣΤΥΛΙΔΑΣ- Λ/Χ ΣΤΥΛΙΔΑΣ/Γ ́Λ/Τ ΣΚΑΛΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – Λ/Χ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ Λ/Χ ΣΚΙΑΘΟΥ). Παράλληλα κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή τόσο ιδιωτικά σκάφη όσο και Ε/Γ-Ο/Γ πλοία από την ευρύτερη περιοχή της Β.Εύβοιας αλλά και ιδιωτικά σκάφη (Ε/Γ-Τ/Ρ, Α/Κ -Ε/Ρ-Τ/Χ) από την περιοχή της Μαγνησίας και τις Βόρειες Σποράδες. Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ήταν ο ομαλός και επιτυχής απεγκλωβισμός 2870 ατόμων από τις εν λόγω πληττόμενες περιοχές.

η) Έλεγχοι εφαρμογής μέτρων περιορισμού covid-19.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά τον μήνα Ιούλιο διενεργήθηκαν συνολικά:

i) Πέντε χιλιάδες ενενήντα τέσσερις (5.095) έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, από τους οποίους βεβαιώθηκαν δύο (02) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα χιλίων εκατόν πενήντα ευρώ (1.150 €).

ii) Τριακόσιες έντεκα χιλιάδες τριακόσιοι είκοσι εννέα (311.329) έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, διαπιστώθηκαν είκοσι πέντε (25) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους οκτω χιλιάδων εκατό (8.100) ευρώ, ενώ απετράπη η επιβίβαση στα πλοία χιλίων επτακοσίων τριάντα πέντε (1.735) επιβατών, λόγω έλλειψης απαιτούμενων εγγράφων – δικαιολογητικών για την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles