Ομπάμα: Η Ιστορία θα θυμάται τη βία που υποκινήθηκε από εν ενεργεία πρόεδρο

376

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ υποκινήθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο ο οποίος συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για την έκβαση νόμιμων εκλογών, σαν μια στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας», αναφέρει σε μακροσκελή δήλωσή του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ίδιος επισήμανε: «Με ενθουσίασε που βλέπω πολλά μέλη του κόμματος του Προέδρου να μιλούν δυνατά σήμερα. Οι φωνές τους προστίθενται στα παραδείγματα αξιωματούχων των Ρεπουμπλικανών και τοπικών εκλογικών αξιωματούχων σε πολιτείες όπως η Τζόρτζια που αρνήθηκαν να εκφοβιστούν και έχουν εκπληρώσει τα καθήκοντά τους έντιμα. Χρειαζόμαστε περισσότερους ηγέτες σαν αυτούς – τώρα και τις μέρες, τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολουθούν καθώς ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν εργάζεται για να αποκαταστήσει έναν κοινό σκοπό στην πολιτική μας. Εναπόκειται σε όλους μας ως Αμερικανούς, ανεξάρτητα από το κόμμα, να τον υποστηρίξουμε σε αυτόν τον στόχο.»

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here