27.5 C
New York
Σάββατο 15-06-2024
spot_img

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας, με όλα τα μέτρα προστασίας πραγματοποιήσαν σήμερα Τετάρτη στις 11 πμ έξω από το Κέντρο Υγείας Βόλου, πρώην ΠΕΔΥ, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας και το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, διεκδικώντας την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,απαιτώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως σε όλες τις περιοχές της χώρας έτσι και στη Μαγνησία είναι τραγικά υποστελεχωμένες, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών με τεράστια προβλήματα που τους δυσκολεύουν ακόμη και στη συνταγογράφηση.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μοίραζαν ανακοίνωση σε όσους προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας καλώντας τους να ενώσουν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν όλοι μαζί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών τους και την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Στο τέλος επέδωσαν υπόμνημα στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βόλου κ. Μπακούλα.
Στο υπόμνημα αναφέρονταν τα εξής:
Εν μέσω πανδημίας και ενόψει μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού η κυβέρνηση κινείται με τη λογική «κόστους – οφέλους». Μείωσε τις δαπάνες για την υγεία συνολικά κατά 600 εκ. € για το 2021, ενώ για την ήδη ρημαγμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 96 εκ. €
.
Έτσι δε γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις, οι δε υγειονομικοί έχουν γίνει «λάστιχο», καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, εξακολουθούν να μετακινούνται από δομή σε δομή, αποδυναμώνοντας κι άλλο τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, στα οποία, χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, διαμορφώνονται συνθήκες συγχρωτισμού των ευπαθών ομάδων.

Τώρα τα Κ.Υ μετατρέπονται το ένα μετά το άλλο σε εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται μεγάλο μέρος της λειτουργίας τους, να ακυρώνονται και να χάνονται χιλιάδες ιατρικά ραντεβού.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα παιχνίδια των πολυεθνικών του φαρμάκου που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους βάζοντας σε μεγάλους κινδύνους την υγεία του λαού.

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή τονίζαμε, ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτραουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε η πανδημία θα αντιμετωπίζεται και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Η αιτία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, ούτε η ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα της Υγείας, που βρήκαν ακόμα μια «χρυσή ευκαιρία» για περισσότερα κέρδη.
Δε συμβιβαζόμαστε να είναι η Υγεία μας εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό. Παλεύουμε για Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.
Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles