Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας “Ο εφιάλτης για την πόλη του Βόλου συνεχίζεται”

325

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, σχετικά με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις τιμές που καταγράφηκαν στα PM 2,5.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ακόμα μια εφιαλτική μέρα για την ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου ξημέρωσε σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Στις 9 το πρωί ο μέσος όρος των 12 σταθμών μέτρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που μετρούν τα PM 2,5, δείχνει 86,3 mgr/m3, ενώ η αντίστοιχη τιμή του 24ώρου (από 9 χθες το πρωί μέχρι σήμερα την ίδια ώρα) είναι 70,44 mgr/m3 με όριο τα 25 mgr/m3!

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου παρακολουθούν απαθώς την κατάσταση και ενοχοποιούν τα τζάκια, τα οποία αποκλείεται να είναι αναμμένα στις 9 το πρωί. Αντίθετα οι βιομηχανίες δουλεύουν κανονικά και οι καύση φυτικής ύλης συνεχίζεται περιμετρικά του Βόλου, χωρίς καμία παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το μήνα Δεκέμβριο και για 24 μέρες υπήρξαν υπερβάσεις στα αιωρούμενα σωματίδια PM 2,5 στο Βόλο, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν όχι από ένα, αλλά από 12 σταθμούς μέτρησης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι πολίτες δεν τους εξέλεξαν για να είναι θεατές στα προβλήματά τους, αλλά για να ενεργούν αποτελεσματικά για να τους προστατεύσουν. Θα το κάνουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here